Lastvagnar

Sverige

×

Smälter in. Sticker ut.

Volvo FL – Exteriör

Lätt att se. Ännu lättare att tycka om. Det kompakta formatet hindrar inte Volvo FL från att göra intryck i stadstrafiken. Den aerodynamiska utformningen, den imponerande svarta grillen och de intelligenta funktionerna gör Volvo FL till en av de smartaste lastbilarna i sin klass.

Lastbilen har en mjukt rundad, aerodynamisk utformning, djärv grafik Volvos V-formade strålkastare. Volvo FL kanske är mindre än sina kraftfulla syskon i fjärrtransportsegmentet, men det råder ingen tvekan om släktskapet. 

Volvos järnmärke

På Volvo FL har det klassiska järnmärket en framträdande plats högt upp under vindrutan. Det gör att vindrutan upplevs större, vilket i sin tur gör att föraren ser ut att sitta närmare marken och att lastbilen ger ett snällare intryck ute i trafiken. 

Luftriktarsystem

Luftavvisaren på taket minskar luftmotståndet. Kombinera den med solskydd och luftavvisare på sidorna för ännu bättre resultat.

Låt luften flöda förbi

Volvo FL har en aerodynamisk design med mjukt rundade hörn som minskar luftmotståndet, förbättrar körbarheten och sparar bränsle. Den distinkta våffelmönstrade grillen ökar luftflödet och underlättar motorkylningen och efterbehandlingen.

Runtomsikt

För att du ska kunna vara produktiv och säker på livliga stadsgator är det viktigt att du tydligt kan se vad som pågår runtomkring lastbilen. Utöka runtomsikten med siktpaketet. Det ger dig extra fönster i passagerardörren och bakrutor på båda sidor. Paketet innehåller bland annat elmanövrerade och eluppvärmda ytterbackspeglar samt instegsbelysning som ökar säkerheten när du ska ta dig i och ur hytten.

Ett imponerande yttre 

De karakteristiska dekorränderna är framtagna speciellt för Volvo FL 4x4 och gör att den är enkel att särskilja från sina tvåhjulsdrivna släktingar. Ränderna framhäver också de robusta köregenskaperna och får lastbilen att skilja sig från mängden.

Hitta den perfekta hytten

Daghytt

Invändig höjd 1 605 mm
Längd 1 600 mm
Bredd 2 100 mm

Kort sovhytt

Invändig höjd 1 605 mm
Längd 2 000 mm
Bredd 2 100 mm

Manskapshytt

Invändig höjd 1 605 mm
Längd 2 980 mm
Bredd 2 100 mm

Visa fullständiga hyttspecifikationer

360°-vy över exteriören

Nedan visas en interaktiv översikt över hytten. Klicka på textrutorna för att läsa mer. Klicka på ///Full Screen för en ännu bättre upplevelse. De funktioner som beskrivs är generella och kan skilja sig åt från dem som finns i din lastbil.

Välj bland fler än 650 färger. Alla gröna

Spara tid och pengar genom att inte behöva åka till en särskild lackeringsverkstad. Få din Volvohytt levererad i vilken färg du vill. Välj mellan över 650 olika nyanser och färgtoner. Och om du inte hittar det du söker kan vi blanda till praktiskt taget vilken färg som helst åt dig.

Vill du ha en förhandstitt? Använd Färgväljaren nedan.

Tyvärr kan datorskärmen inte helt göra färgerna rättvisa. Om du vill se riktiga färgprover kan du besöka din Volvoåterförsäljare. Observera att samtliga färger inte finns tillgängliga för alla modeller och på alla marknader. Bilden visar en lastbil med högsta möjliga färgnivå.

Den här färgväljaren innehåller alla färger som är tillgängliga i säljsystemet. Många av de solida färgerna går även att få med ett ytlager med klarlack. Kontakta din Volvoåterförsäljare om du inte kan hitta färgen du har efterfrågat.

Blev du intresserad?

Utforska Volvo FL och alla dess fördelar hos din lokala Volvoåterförsäljare.