Lastvagnar

Sverige

×

Utrustad för stadskörning

Chassiet till Volvo FL

Arbetar du på en byggarbetsplats mitt i staden? Distribuerar du till restauranger i staden? Jobbar du med sophantering? Det ultraflexibla Volvo FL-chassiet är byggt för att klara alla typer av utmaningar. Och med fyrhjulsdrivning rullar Volvo FL 4x4 säkert på alla vägar – och i alla körförhållanden.

Snabb och flexibel

Volvo FL-chassiet kan beställas i standardutförande eller anpassat efter alla slags krav och påbyggnader. Det robusta och starka chassiets plana och fyrkantiga form gör påbyggnadsarbetet enklare. Ramen kan levereras med färdiga påbyggarfästen. Med Volvos påbyggaranvisningar går processen snabbare, så att du, så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt, får en lastbil som är skräddarsydd efter dina behov.

Volvos påbyggaranvisningar

Det påbyggarvänliga chassiet

Enkel påbyggnadsprocess

För att underlätta påbyggarens arbete ytterligare kan chassiet levereras med en uppsättning påbyggnadsfästen i ramen. Kombinationerna kan specificeras ännu mer, så att de uppfyller fler krav.

Underhållsfria framaxlar

Det finns ett antal underhållsfria framaxlar att välja mellan, beroende på hur dina lastkrav ser ut. Lastkapaciteten varierar från 4,0 till 7,1 ton. Den drivande framaxeln till Volvo FL med fyrhjulsdrivning har en lastkapacitet på 5,6 ton.

Axlar som klarar din last

Det finns tre bakaxelalternativ i olika kombinationer. Lastkapaciteten sträcker sig från 8,5 ton till 11,5 ton.

Enkel och snabb lastning

Det elektroniska styrsystemet (ECS) kan användas för att styra luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet. Att lasta går därför snabbt och effektivt vid alla lasthöjder.

Praktiskt skydd

Det förstärkta, fällbara sidounderkörningsskyddet levereras som ett fabriksmonterat tillval. Detta är Volvodesign som kombinerar säkert skydd och enklare service.

Förberedd för kyltransport

Få din Volvo FL snabbare klar för kyltransporter. Vi kan förbereda den för FrigoBlock-installation på fabriken.

Välj upphängning

Beroende på axeltryck kan du välja luftfjädring, bladfjädring eller en kombination av båda.

Välj hjul

Om du valt en D5K-motor behöver du fälgar på 17,5 eller 19,5 tum. För tyngre lastbilar med 6-cylindriga motorer ska du välja 19,5 eller 22,5 tum.

Bränsletankar

Beroende på din lastbilsspecifikation och dina specifika krav kan du välja bränsletankar av plast, stål eller aluminium med en kapacitet på mellan 80 och 430 liter.

Ramhöjd

Beroende på modell finns det två rambalkshöjder på 220 mm och 244 mm med en ramtjocklek på 5, 6, 7 eller 8 mm.

Elektroniskt bromssystem (EBS)

Volvo FL har tryckluftsbromsar med ventilerade skivor både fram och bak. Det elektroniskt styrda bromssystemet (EBS) ger både snabbare och säkrare bromsrespons och bidrar till att minska bromsslitaget. I systemet ingår ABS och ett bromsutjämningssystem som kombinerar fordonets bromsar för att uppnå en jämnare bromsning och minska slitaget på bromsar och däck. I det utökade EBS-paketet ingår även start-i-backe-hjälp.

Volvo FL-sopmaskin

Volvo FL-chassiet kan förberedas för gatusopning på fabriken. Vi flyttar då på luft-, bränsle- och AdBlue-tankarna, batterilådan och avgassystemet för att ge plats åt en rammonterad utrustning. Paketet omfattar samtliga delar av fordonspecifikationen och gör lastbilen perfekt anpassad för ändamålet. Det finns två versioner, en på 12 ton och en på 16 ton.

Börja bygga

Besök din lokala återförsäljare för att få veta mer om olika alternativ och få hjälp att specificera en perfekta Volvo FL.