Lastvagnar

Skräddarsytt för dina behov

Chassiet till Volvo FL

Volvo FL-chassiet kan anpassas för en rad olika uppdrag. Resultatet är ett lätt chassi, som ändå är starkt nog att klara sina arbetsuppgifter i många år framöver. Det är oerhört hållbart. Det finns alltid en Volvo FL som matchar dina behov.

Kraftfull men flexibel

Volvo FL-chassiet kan konfigureras för en mängd olika påbyggnader. Det robusta och styva chassiets fyrkantiga och plana form gör påbyggnadsarbetet enklare, oavsett om du väljer el- eller dieseldrift.

Kortare tid hos påbyggaren

När du har beställt en Volvo FL kan påbyggaren omedelbart logga in på Volvos påbyggaranvisningar (VBI). Där finns exakta specifikationer och 3D-ritningar, vilket gör att arbetet kan påbörjas redan innan lastbilen har lämnat fabriken. Det gör leveransen både snabbare och mer kostnadseffektiv.

Volvos påbyggaranvisningar (VBI)

Skräddarsytt, förberett eller standard

Du kan självklart beställa ditt Volvo FL-chassi med standardlayout. Men om du verkligen vill underlätta för påbyggaren kan du beställa det med förberedelsesatsen eller till och med helt anpassat till dina specifika behov.

För speciella användningsområden

Chassiet kan specialanpassas för specifika användningsområden som kranar. Sedan omplaceras komponenter som bränsle- och AdBlue-tankarna, i syfte att optimera chassiet.

Framaxlar

Alla framaxlar är underhållsfria och finns i fyra olika versioner, med en maximal lastkapacitet från 4,5 till 7,1 ton.

Tillräckligt med energi

Elektriskt eller diesel? Vi erbjuder flera alternativ för energilagring för båda energislagen. Våra eldrivna lastbilar med 3 till 6 batteripaket kan lagra 280–565 kWh. Våra dieseldrivna lastbilar har tankar av plast, stål eller aluminium som rymmer 80–430 liter bränsle.

Bakaxlar

Det finns tre bakaxelalternativ i olika kombinationer. Lastkapaciteten sträcker sig från 8,5 ton till 11,5 ton.

Ramhöjd

Beroende på modell finns det två rambalkshöjder på 220 mm och 244 mm med en ramtjocklek på 5, 6, 7 eller 8 mm.

Allhjulsdrivning

Dåliga vägar eller i terräng? Inga problem. Volvo FL 4x4 är precis lika smidig och lättkörd som 4x2-versionen, men har bättre dragförmåga och större markfrigång. Kombinera den med den 8-stegade automatväxellådan så får du en behaglig körupplevelse i alla förhållanden.

Börja bygga

Besök din lokala återförsäljare för att få veta mer om olika alternativ och få hjälp att specificera en perfekta Volvo FL.