Lastvagnar

Arbeta runt Volvo FL

Tillbringar du en stor del av arbetsdagarna utanför hytten? När du ägnar dig åt avfallshantering, hämtning av varor, distributionstransporter eller något annat uppdrag som kräver mer än att bara köra lastbilen – då vill du ha en lastbil som erbjuder en säker och effektiv arbetsmiljö när du arbetar utanför hytten. Ta en närmare titt på några av de Volvo FL-lösningar som bidrar till detta.

Enkel åtkomst till hytten

Oavsett hytt är det verkligen en enkel match att kliva in i och ut ur Volvo FL när du arbetar utanför och omkring lastbilen. Ju oftare du behöver göra detta under ett skift, desto mer kommer du att uppskatta det.

Ingångshöjden

10- och 12-tonsversionerna erbjuder en praktisk 17,5-tums hjulstorlek för bekvämt insteg. Och de tyngre versionerna kan levereras med antingen 19,5- eller 22,5-tumsstorlek.

Få kraft till din utrustning

Går din Volvo FL på el eller diesel? Oavsett vilket, finns det flera kraftuttag att välja mellan för att överföra kraft till pumpar, tippflak, komprimator, lyft eller andra verktyg som du behöver för att utföra ditt jobb.

På din nivå

Välj luftfjädring om du behöver anpassa dig till olika höjder. Det elektroniska styrsystemet (ECS) styr luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet. Lasthanteringen går enklare och snabbare.

Skräddarsytt för särskilda användningsområden

Chassiet kan specialanpassas för särskilda användningsområden som sopbil och kranbil. Komponenter som bränsletankar och AdBlue-tankar kan flyttas för att optimera chassiet.

Drivlinealternativ

Luftkvaliteten och ljudnivån är nyckelkomponenter för arbetsmiljön runt lastbilen. Volvo FL levereras med drivlinor som går på antingen ljudlös elektricitet med noll avgasutsläpp eller Euro 6-certifierad dieselkraft.


Volvo FL-drivlinan

Passar perfekt för dessa transportsegment

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.