Lastvagnar

Volvo FH16 Iron Edition

Maximal komfort och prestige

Volvo FH16 Iron Edition är för dig som vill uppleva kraften och komforten i en unik lastbil. En riktig prestigelastbil helt enkelt. Med Iron Edition har vi lyft upp Volvos historia och alla styrkor som finns inbyggt i vårt varumärke. Detta är en hyllning till vårt arv och lastbilen som vi är så stolta över.

Unik exteriör

Volvo FH16 Iron Edition har ett helt eget uttryck tack vare den
unika exteriören. Det kanske mest framträdande är LED-ljus Vision X, aluminiumfälgar och kromade mutterskydd. Självklart har Iron Edition sitt eget emblem på hyttsida och i globetrotterskylten.

Interiör med extra allt

I hytten får du både förar- och passagerarstol i svart kvalitetsläder. Även dörrpanel och ratt är klädda i läder. En list i stålfolie ger extra elegans och profil till instrumentpanelen vars övre del är färgad svart.

Utökad hyttmålning

Här visar vi hyttkulörerna Mattsvart och Blue Ocean, men du kan självklart få din Volvo FH16 Iron Edition i valfri kulör. Utökad hyttmålning ingår vilket ger dig målade speglar, stänskydd, solskydd, luftintag, grillram, paneler m.m.

Volvo och järnmärket

Järnmärket kommer från det uråldriga kemiska tecknet för järn. Volvos grundare valde, på 1920-talet, att använda det som företagets symbol för att associera till den anrika svenska järnhanteringen – stål, styrka och kvalitet. Med Volvo FH16 Iron Edition vill vi återigen sätta fokus på vårt ursprung.

Vill du veta mer om Volvo FH16?

 

 

LÄR KÄNNA VOLVO FH16 Iron Edition

Undrar du över något? Vill du diskutera din nästa lastbil med någon?