Lastvagnar

Volvo FH16 - Skogens konung

Kraftfull elegans och överlägsen komfort – perfekt för dig som vill ha en effektiv och exklusiv dag på jobbet. Tillsammans med ledande tillverkare av påbyggnationer och extrautrustning för lastbilar har vi skapat unika och kompletta timmerekipage för de tuffaste uppdragen i skogen.

Boka provkörning

Timmerrede från proffsen

Oavsett om du föredrar aluminium eller stål, två- eller fyrbanksrede, pneumatiska eller automatiska lastspännare, så har vi den optimala lösningen för dina specifika behov. Välj bland våra påbyggnationer från Alucar, OP Höglunds eller Bergs Fegen.

Frontbåge för tuff körning

Med ett frontskydd minskar skadorna och kostnaderna kan hållas nere. Trux offroad-version har hög markfrigång och passar perfekt till en Volvo FH16 som körs i skogen där underlaget är ojämt.

Takbåge med extraljus

Slimmad ljusramp från Trux med lampor från Vision X med brett användningsområde och extrem prestanda. Passar alla miljöer – från motorvägen till en krokig skogsväg.

Unik dekor

Fartfylld och djärv dekor på dörrsidorna med sågklinga, horn och skogsmotiv. Allt i svenska flaggans färger för att hylla skogen och vår vackra natur.

Interiör i svart läder

En exklusiv förarmiljö med ratt, dörrsida och stol i svart kvalitetsläder. Det ger en bra komfort och är enkelt att hålla rent. Dessutom håller det utseendet över tid.

Originella ljuseffekter

Känslan sitter i detaljerna. Med en FH16-skylt på hyttryggen, projicerande lampa i dörrsidorna, upplysta instrumentpaneler och ett upplyst järnmärke i grillen får du en lysande tillvaro i skogen. Allt ljus kommer från Stonehill.

Drömljud

Volvo FH16-hytten är den ultimata ljudstudion – välisolerad och tyst. Men den erbjuder också fullt ös om du vrider upp volymen i vårt kraftfulla ljudsystem, FH Exclusive Sound System från AAMP.  

Läs mer om lastbilarna

Timmerlastbilarna är nyckelfärdiga. Det innebär en komplett tranportlösning med rätt påbyggnation – där service och garanti ingår. Kort och gott kan man säga ”All inclusive”.

 

Boka provkörning

Vill du testa Skogens konung i din verksamhet? Kör en sväng eller testa ekipaget ett par veckor! Runt om i Sverige har vi tio Volvo FH16 timmerlastbilar som vi lånar ut.