Lastvagnar

Redo för hårt arbete

Volvo FH16 – drivlinor

Upp till 750 hk och ett massivt vridmoment till ditt förfogande. Och den är både lättkörd och smidig i krävande körförhållanden även när den är tungt lastad. Volvo FH16-drivlinorna hjälper dig dessutom att utnyttja varje droppe bränsle maximalt. Tack vare I-Shift-växellådan sker alla växlingar i exakt rätt ögonblick – helt automatiskt. Det är teknik som arbetar för din lönsamhet.

Motorer

Hjärtat i våra Volvo FH16-drivlinor är våra D16 steg D-motorer som finns med 550, 650 eller 750 hk. Och vridmoment upp till hela 3 550 Nm.

Körbarhet

Oavsett motoreffekt har du tillgång till ett imponerande vridmoment inom ett mycket brett varvtalsområde. Vridmomentkurvan är mycket plan. Du får en utmärkt körkomfort och en låg bränsleförbrukning och behöver inte växla ned i uppförslut.

I-Shift

I-Shift är en serie automatiserade växellådor som gör körningen enklare, säkrare och bekvämare. Varje växling sker i exakt rätt ögonblick – helt automatiskt. Ett antal olika programvarupaket gör det möjligt att skräddarsy I-Shift för dina exakta behov. Du kan även få din Volvo FH16 med I-Shift med krypväxlar för att förbättra startförmågan under svåra förhållanden samtidigt som du behåller bränsleeffektiviteten. Välj alternativet med ultrakrypväxlar och flera backväxlar för att kunna köra så långsamt som 0,5–2 km/h med full kontroll över motorns vridmoment.

Läs mer om I-Shift

BEHÖVER DU HÖG EFFEKT?

Vi hjälper dig att optimera din FH16 för dina behov.