Lastvagnar

Evolution för tuffa krav

Volvo FH16 – hyttexteriören

Det är den distinkta Volvo FH16 du redan har lärt känna – med en perfekt balans av kraft och komfort. Samtidigt råder det ingen tvekan om att den här lastbilen är nästa steg i evolutionen.

Volvo FH16-hytten har fått en form som är något mjukare i kanterna och spalterna mellan frontens övre och nedre del har blivit mindre för att förbättra aerodynamiken och effektiviteten. Den unika Volvo FH16-grillen har en silverfinish som antyder att den här lastbilen är något utöver det vanliga. 

Men det tydligaste tecknet på utvecklingen är strålkastardesignen som ger Volvo FH16 sitt ikoniska uttryck. Strålkastarna, som har ett svart Volvo FH16-tema, finns i tre olika versioner som inte bara är snygga – de har också en mängd nya funktioner som gör livet på vägen säkrare och bekvämare. 

Du ser även att järnmärket i fronten har blivit större och när du närmar dig dörren upptäcker du att insteget har aluminiuminlägg. Det är sådana detaljer som gör skillnad.

Volvo FH16-looken

Välj mellan tre olika exteriöra stylingnivåer och hundratals kulörer.

Grundläggande styling

Levereras med svart grill och stötfångare, speglar och övriga detaljer i Thunder Grey.

Grundläggande styling med förstärkt stötfångare

Levereras med en kraftig stötfångare i Thunder Grey, svart galler, stötfångare, speglar och övriga detaljer i Thunder Grey. Strålkastare med svart tema.

Volvo FH16-styling

Levereras med en speciell silverfärgad Volvo FH16-grill och strålkastare med svart tema. Stötfångarna, speglar och övriga detaljer är lackerade i samma färg som karossen. Aluminiumdetaljer i insteget 

Välj bland fler än 650 färger. Alla lika gröna.

Spara tid och pengar genom att inte behöva åka till en särskild lackeringsverkstad. Få din Volvohytt levererad i vilken färg du vill. Välj mellan över 650 olika nyanser och färgtoner. Och om du inte hittar det du söker kan vi blanda till praktiskt taget vilken färg som helst åt dig.

 

Vill du ha en förhandstitt? Använd Färgväljaren nedan.

Tyvärr kan datorskärmen inte helt göra färgerna rättvisa. Om du vill se riktiga färgprover kan du besöka din Volvoåterförsäljare. Observera att samtliga färger inte finns tillgängliga för alla modeller och på alla marknader. Bilden visar en lastbil med högsta möjliga färgnivå.

 

Den här färgväljaren innehåller alla färger som är tillgängliga i säljsystemet. Många av de solida färgerna går även att få med ett ytlager med klarlack. Kontakta din Volvoåterförsäljare om du inte kan hitta färgen du har efterfrågat.

TILLBEHÖR TILL DIN LASTBIL

Känn dig som hemma. Här är detaljerna som gör
en vanlig Volvo FH16 till ditt unika hem på vägen.

Volvo FH16 – exteriörbilder

REDO FÖR EN VOLVO FH16?

Den väntar på dig.