Lastvagnar

Anpassat för din produktivitet

Volvo FH16 – chassi

Du vill ha en lastbil med ett chassi som klarar alla uppgifter du utsätter det för. Vi skräddarsyr ditt chassi för att göra din verksamhet framgångsrik – med hjälp av komponenter och system som kommer att fungera pålitligt under många år framöver. Det blir ett arbetsredskap du kan lita på.

Din Volvo FH16 är ett precisionsverktyg på vägen. Du kan få en helt luftfjädrad lastbil för allt från krävande fjärrtransporter till anläggningsarbete. Och med Volvo Dynamic Steering får du dessutom en svårmatchad väghållning och känsla.

Vi kan bygga en Volvo FH16 som kan dra extrema laster i tuffa förhållanden eller avverka långa motorvägsrutter i ett krävande tempo. Och båda utgår från samma chassikoncept. Du kan skräddarsy Volvo FH16 för nästan alla uppdrag som kräver rejält med kraft och körbarhet.

Tandemaxellyft

Använd axellyften när du inte behöver alla hjulen. Tandemaxellyften gör det möjligt att koppla ur och lyfta upp den bakersta drivaxeln när du har lossat din last. Precis som med en löpaxel förbättrar detta svängradien samtidigt som bränsleförbrukningen och däckslitaget minskar. 

Läs mer om tandemaxellyften

Fem axlar direkt från fabrik

Fraktar du tung last? Du kan få en femaxlad lastbil levererad direkt från vår fabrik. Du får din lastbil snabbare och sänker anpassningskostnaderna. Och du får en lastbil med helbilsgodkännande. Dessutom får du full garanti och eftermarknadsstöd från Volvo, vilket kan sänka driftkostnaderna på längre sikt.

Alternativ för en snabb påbyggnad

De många specifikationsalternativen gör det snabbt och enkelt att förbereda din Volvo FH16 för alla typer av påbyggnader. Den nya elektroniska påbyggarmodulen är mycket enkel att använda och Volvos påbyggaranvisningar ger onlineåtkomst till alla nödvändiga tekniska ritningar och kopplingsscheman. Allt för att ge dig möjlighet att finjustera din verksamhet.

Förberedd för påbyggnad 

Upptäck potentialen!

Din återförsäljare hjälper dig att skräddarsy ditt Volvo FH16-chassi.