Lastvagnar

Sverige

×

Maximal avkastning

VOLVO FH – BRÄNSLEEFFEKTIVITET

Bränsleeffektivitet handlar om att ha kontroll över bränsleförbrukning och miljöpåverkan. Att utnyttja varje droppe bränsle maximalt.

Kompromissa inte med din produktivitet. Våra drivlinor är konstruerade för att spara bränsle och samtidigt leverera hög prestanda. Det finns dessutom ännu fler lösningar som får bränsleräkningarna för din Volvo FH att sjunka ytterligare. 

Motorer som levererar

Alla våra diesel-och gasdrivna motorer har minutiöst konstruerats för att spara bränsle â € "utan att kompromissa prestanda. De erbjuder utmärkt körbarhet och låter dig stanna i toppväxel även genom klättrar för att hålla jämna steg och spara bränsle.

I-See minskar bränslekostnaderna

I-See läser av topografin och hjälper dig att spara bränsle. Den använder informationen för att anpassa hastighet och växlingar för maximal bränsleeffektivitet. 

Mer om I-See 

Utväxling på dina uppdrag

Bakaxeln är den sista länken i en effektiv kedja. Vi har utrustat bakaxeln med rätt utväxling för fjärrtransport så att den fungerar perfekt ihop med motor och växellåda. Resultatet? Lägre varvtal, bekvämare körning och bättre bränsleekonomi.

Konstant hastighet med I-Cruise

Vår intelligenta farthållare, I-Cruise, justerar hastigheten för att hålla bränsleförbrukningen nere. Med en hög snitthastighet ökar du produktiviteten och får en säkrare och bekvämare körning.

Rulla lätt

Använd rätt däck med rätt tryck och rätt hjul- och axelinställningar – det minskar din bränsleförbrukning avsevärt. Våra undersökningar visar att två av tre lastbilar i Europa kör med felinställda axlar och hjul. Här har du mycket att vinna.

Dynafleet – full koll på bränsleeffektiviteten

Vårt vagnparkssystem Dynafleet ger dig möjlighet att övervaka effektiviteten hos dina lastbilar och förare i realtid. Du kan även göra jämförelser, identifiera trender och utföra bränsle- och kostnadsbesparande åtgärder.

Utforska Dynafleet

Varje droppe räknas

Din återförsäljare kan hjälpa dig att få ut maximalt av varje droppe bränsle.