Lastvagnar

Anpassat för din produktivitet

Volvo FH – chassi

Oberoende av dina transportbehov vill du förstås ha en lastbil med ett chassi som klarar alla uppgifter du utsätter det för. Vi skräddarsyr ditt chassi för att göra din verksamhet framgångsrik – med hjälp av komponenter och system som kommer att fungera pålitligt under många år framöver. Ett arbetsredskap du kan lita på.

Din Volvo FH är ett precisionsverktyg på vägen. Du kan få en helt luftfjädrad lastbil för allt från krävande fjärrtransporter till anläggningsarbeten. Och med Volvo Dynamic Steering får du dessutom en svårmatchad väghållning och känsla.

Volvo FH förknippas ofta med snabba fjärrtransporter, men vi kan även skräddarsy din FH för betydligt mer krävande förhållanden. Och båda varianterna utgår från samma chassikoncept. 

Läs mer om lättviktschassier

Utforska chassispecifikationerna

Tandemaxellyft

Tandemaxellyften gör det möjligt att koppla ur och lyfta upp den bakersta drivaxeln när du har lossat din last. Precis som med en löpaxel förbättrar detta svängradien samtidigt som däckslitaget och bränsleförbrukningen minskar.

Läs mer om tandemaxellyften

Femaxlade lastbilar

Fraktar du tung last? Du kan få en femaxlad lastbil levererad direkt från vår fabrik. Det kortar leveranstiden och sänker anpassningskostnaderna. Och du får en lastbil med helbilsgodkännande. Dessutom får du full garanti och eftermarknadsstöd från Volvo, vilket kan sänka driftkostnaderna på längre sikt.

Alternativ för snabb påbyggnad

De många specifikationsalternativen gör det snabbt och enkelt att förbereda din Volvo FH för alla typer av påbyggnader. Den nya påbyggarmodulen är mycket enkel att använda och Volvos påbyggaranvisningar ger onlineåtkomst till alla nödvändiga tekniska ritningar och kopplingsscheman. 

Läs mer om Volvos påbyggaranvisningar

UPPTÄCK POTENTIALEN

Din återförsäljare hjälper dig att skräddarsy ditt Volvo FH-chassi.