Lastvagnar

Sverige

×

Effekt och prestanda

Volvo FE – motorer

Volvos D8K-motor presterar på topp i alla situationer. Där det är trångt att manövrera kan du alltid lita på den blixtsnabba responsen. Och med alternativ för syntetdiesel och biodiesel kan du fortsätta arbeta när strängare regler gäller.

Upp till 350 hk

D8K-motorn finns med en effekt på 350 hk och ett maximalt vridmoment på 1 400 Nm. Det utökar Volvo FE:s användningsområden för krävande transporter inom distribution, sophämtning och lätta anläggningsarbeten. Volvo FE har den effekt och det vridmoment som behövs oavsett om lastbilen ska ha två eller tre axlar eller köras med eller utan släp. 

Redo för alternativa bränslen

Volvo FE ger dig möjligheten att välja mellan flera alternativa bränslen som passar dina uppdrag. Och värnar om miljön.

 

CNG
Minskar dina koldioxidutsläpp med upp till 100 %*. Och bibehåller din produktivitet. 9-litersmotorn för komprimerad naturgas (CNG) levererar en effekt på 320 hk och ett vridmoment på 1 356 Nm.

 

HVO
Alla D8K-motorer kan köras på syntetdiesel – HVO (vätebehandlade vegetabiliska oljor). Och du kan köra samma lastbil även på vanligt dieselbränsle.

 

RME
En variant av D8K320-motorn kan köras på rent biodiesel – RME (rapsmetylester). 

 

* Detta täcker in utsläppen från fordonet under användning, det vill säga från tank till hjul.

Egenskaper

Hållbar prestanda

Våra dieselmotorer är konstruerade för att leverera en effekt för dina behov. Och för att minimera ditt miljöavtryck. För att uppfylla Euro 6-reglerna kombinerar vi SCR (Selective Catalytic Reduction) och EGR (Exhaust Gas Recirculation).

En kraftupplevelse

Upplev den snabba responsen hos D8K-motorn själv. Din lokala Volvoåterförsäljare har nycklarna.