Lastvagnar

Välj mellan el, gas och diesel

Volvo FE-drivlinan

Med Volvo FE har du alltid tillgång till rätt kraft för jobbet. Vill du minska ditt koldioxidavtryck? Kör elektriskt och utan avgasutsläpp. Vill du ha hållbar förbränningskraft med förnybar biogas? Välj gasdrift. Och om du vill förlita dig på toppmodern dieselprestanda finns det lastbilar som täcker dina behov.
 

Eldrift   |   Gasdrift   |   Dieseldrift

Eldrift

Volvo FE Electric erbjuder drift med noll avgasutsläpp. Perfekt för användning i innerstaden, där det är viktigt att uppfylla de strängaste miljökraven. 300 hk kontinuerlig effekt och omedelbart fullt vridmoment innebär att den är väldigt enkel att köra. Två elmotorer och en 2-växlad växellåda gör det hela smidigt och effektivt.

Låga utsläppsnivåer och låg ljudnivå

Den elektriska drivlinan erbjuder en utmärkt arbetsmiljö för föraren. Tyst drift inne i hytten och vid arbete runt lastbilen. Inga avgasutsläpp innebär en förbättring av luftkvaliteten när man arbetar runt omkring lastbilen med exempelvis avfallsinsamling.

Räckvidd och laddning

Vi skräddarsyr Volvo FE Electric efter dina rutter och uppdrag. Volvo FE Electric med fulladdade batterier kan köras upp till 200 km*.

*Beroende på förhållanden som väder, luftmotstånd, lastbilens totalvikt och förarens prestationer.

Gasdrift

Volvo FE CNG erbjuder ett renare alternativ än diesel. Den har en effekt på 320 hk och drivs uteslutande av komprimerad naturgas eller komprimerad biogas. Att köra på biogas innebär en hundraprocentig minskning av koldioxidutsläppen från tank till hjul. Automatväxellådan gör lastbilen lättkörd. Kombinationen av låga utsläpps- och bullernivåer gör att den gasdrivna lastbilen passar perfekt för krävande stadsuppdrag.

Dieseldrift

D8K-dieselmotorerna ger snabb respons, högt vridmoment vid låga varvtal och finns i fyra olika effektnivåer från 250 till 350 hk och upp till 1 400 Nm vridmoment. Motorerna är energieffektiva och kan drivas med förnybara bränslen. De är godkända för syntetisk diesel (HVO) och biodiesel (RME).

Efterbehandling av avgaser

Dieselmotorerna använder SCR-teknik (Selective Catalyst Reduction) för att uppfylla Euro 6-kraven. Vi har lagt till ett vattenkylt EGR-system (Exhaust Gas Recirculation, avgasåterledning) i motorn, tillsammans med ett dieselpartikelfilter (DPF) som regenereras automatiskt.

Automatisk eller manuell

För dieseldrivna Volvo FE kan du välja mellan den smidiga och effektiva I-Shift, den 6-växlade automatväxellådan som erbjuder växling utan avbrott i strömförsörjningen eller den manuella växellådan med 6 eller 9 växlar. Du kan verkligen skräddarsy drivlinan efter dina behov.

Alltid rätt växel med I-Shift

Den senaste generationen av Volvo Lastvagnars I-Shift erbjuder snabbare och mjukare växlingar än någonsin – och du kör alltid på rätt växel. I-Shift utnyttjar bränslet maximalt och förbättrar säkerheten vid körning. Det finns programvarupaket som gör att du kan skräddarsy den efter dina behov.

Mer om I-Shift

Kraftuttag för din utrustning

Vårt kraftuttag gör det möjligt att driva lasthanteringsutrustning, specifika redskap eller påbyggnader. Det finns en rad olika kraftuttag för de dieseldrivna, gasdrivna och elektriska versionerna av Volvo FE.

Läs de fullständiga specifikationerna

Är det något du undrar?

Din lokala Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor. Ring, titta förbi eller be dem komma och hälsa på dig.