Lastvagnar

Färdigspecad för fjärrtransporter

Volvo Nyckelfärdig – Fjärr

Tillsammans med ledande tillverkare av transportskåp erbjuder vi marknadens mest effektiva och efterfrågade lastbilar för fjärrtransporter. Volvo FH med 13 liters motor finns i varianterna 460, 500 och 540 hk. Välj mellan Globetrotter eller Globetrotter XL hytt. Alla Volvo Nyckelfärdig Fjärrlastbilar är utrustade med Volvo Dynamic Steering (VDS). Bränsleoptimerande I-Save finns som tillval för 460 och 500 hk.

Din säkerhet är alltid i fokus

Våra nyckelfärdiga fjärrlastbilar är utrustade med EBS bromspaket och Kollisionsvarning med nödbroms. Som tillval finns Aktivt säkerhetspaketet med bland annat Adaptiv farthållare.

Vilken påbyggnation passar dig?

Väj skåp från Ekeri, PLS eller SKAB. Alla skåp har fullt öppningsbar sida, 795 VBG drag med luftservo, verktygslåda och Zepro bakgavellyft. Som tillval finns till exempel helhöga bakdörrar.

Ekeri Lastbilsskåp

PLS Lastbilsskåp

SKAB Lastbilsskåp

Vi fick ny fjärrbil på tio dagar.

Bekväm och säker Globetrotter-hytt

Volvos Globetrotterhytt erbjuder hög säkerhet och ett behagligt klimat oavsett yttertemperatur. Det är en arbetsmiljö med låg ljudnivå och gott om plats för både arbete och vila. Ståhöjden är över två meter och hytten är dessutom standardutrustad med Volvos förarpaket som gör den ännu bättre.

Volvo FH med I-Save

Den perfekta lösningen för att sänka bränsleförbrukningen för fjärrtransporter – utan att kompromissa med prestanda och körglädje. Ju längre du kör, desto mer kan du spara och därmed öka lönsamheten. I-Save finns för motorvarianterna 460 och 500 hk.

Volvo Dynamic Steering, VDS

Detta banbrytande system är perfekt för dragbil med semi-trailer. Du slipper helt de ständiga korrigeringarna av kursen på grund av släpets rörelser, vägens lutning, ojämnheter i vägbanan eller sidvind. Ekipaget går dit du styr den. Dessutom är styrningen fjäderlätt i låg fart. Påfrestningarna på muskler och leder minskar, perfekt för manövrering i låg hastighet vid till exempel lastterminalen.

I-Shift

Den 12-växlade växellådan med automatiserad växling bidrar till bättre bränsleekonomi och effektivare körning. Komfortabel körning får du på köpet. Den är utrustad med programpaketet Fjärrtransport och Bränsleekonomi.

VILL DU VETA MER OM VOLVO NYCKELFÄRDIG?

Vi finns på 96 platser i Sverige. Din Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor.