Volvo Lastvagnar

Sverige

×

fyra nya lastbilsmodeller

Med nya Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM och Volvo FMX tar vi körglädje till nästa nivå. Och prestanda och effektivitet till nya höjder. Ett nytt förargränssnitt, större utrymmen och adaptivt helljus är bara några exempel.

Fyra nya lastbilar, introducerade på en och samma gång. Vår största lansering någonsin. 

Våra nya lastbilsmodeller

Upptäck de nya lastbilarna – inifrån och ut. 

Perfekt balans mellan kraft och komfort.

Upptäck Volvo FH16

Bläddringsbar pdf

Ladda ner (pdf, 4 MB)

 

Den ultimata fjärrtransportlastbilen. 

Upptäck Volvo FH

Bläddringsbar pdf

Ladda ner (pdf, 4 MB)

På riktigt

Följ med "behind the scenes" och se hur filmen spelades in. Möt människorna och se hur de tog sig an utmaningen med lastbilstornet för vår största lansering någonsin. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Volvo Lastvagnars nya serie för tunga transporter

Volvo Lastvagnar lanserar en ny generation tunga lastbilar med föraren i fokus

Volvo Lastvagnar lanserar fyra nya lastbilar med ett mycket tydligt fokus på förarmiljön, säkerheten och produktiviteten. – Vi är verkligen stolta över den här stora framtidsinriktade investeringen. Vårt mål är att vara kundernas bästa affärspartner genom att göra dem ännu mer konkurrenskraftiga och hjälpa dem att locka till sig de bästa förarna på en allt tuffare marknad, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar. De fyra tunga lastbilsmodellerna – Volvo FH, FH16, FM och FMX – representerar cirka två tredjedelar av Volvo Lastvagnars leveranser.
FM 4×2-dragbil med släp

Volvo Lastvagnar lanserar nya Volvo FM – designad för att locka förare med en ny hytt och bättre sikt

Volvo Lastvagnar har lanserat nästa generations Volvo FM – med mängder av förbättringar i förarmiljön och innovationer som ger en högre nivå av komfort, säkerhet och produktivitet. – Nya Volvo FM är rymlig och ger föraren utomordentligt god sikt. Den här lastbilen för tunga transporter är skapad för att vara den ultimata arbetsplatsen på hjul i alla segment, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar.
Volvo Lastvagnar lanserar nya Volvo FH16

Volvo Lastvagnar lanserar nya Volvo FH16 – komfort i kombination med kraft, för överlägsen produktivitet

Volvo Lastvagnar har lanserat en ny generation Volvo FH16 som framgångsrikt kombinerar nya säkerhetsfunktioner, en förarfokuserad arbetsmiljö och de senaste teknikerna för att öka kundernas produktivitet. Den nya flaggskeppsmodellen tillhör Volvo Lastvagnars nästa generation fordon, skapade med föraren i åtanke.
Nya Volvo FMX

Volvo Lastvagnar tar sin mest robusta anläggningslastbil in i framtiden med nya Volvo FMX

Volvo Lastvagnar har lanserat den helt nya Volvo FMX med en helt ny hytt, högre nyttolaster och innovativa säkerhetsfunktioner. Det ökade framaxeltrycket på upp till 20 ton och 38 tons boggi gör att Volvo FMX klarar de tuffaste förhållandena och de mest krävande uppdragen.
Volvo FH 4×2 med släp, fjärrtransport på väg

Volvo Lastvagnar lanserar nya Volvo FH – nästa generations lastbil utvecklad med föraren i åtanke

Volvo Lastvagnar har lanserat nya Volvo FH med en omarbetad hytt, innovativa säkerhetsfunktioner och en förarfokuserad arbetsmiljö. Ett viktigt syfte med den nya designen var att ge föraren ett mer produktivt, säkert och bekvämt liv på vägen.
Lastbilstornet

Volvo staplar nyheter ovanpå varandra i spektakulär film

Volvo Lastvagnars senaste lanseringsfilm har nått nya höjder. För att demonstrera kraften och styrkan hos företagets fyra nya fordon byggde Volvo ett monumentalt 15 meter högt och 58 ton tungt lastbilstorn genom att stapla fyra nya lastbilar ovanpå varandra. Man nöjde sig inte ens med det utan placerade dessutom VD Roger Alm på tornets topp.
Håkan Linder, säljare Volvo Truck Center, Helena Sundqvist, chef för tillgänglighetstjänster och serviceförsäljning, Fredrik Karlén, VD FKS Transport AB, Fredrik Signell, Tjänstesäljare Volvo Truck Center, Avi Yom-Tov, Driftchef FKS Transport AB, Magnus Wengelin, Kranbilschaufför FKS Transport AB.

10 000 Volvolastbilar i Sverige rullar nu med serviceavtal

Sedan 2010 har antalet serviceavtal nästan fyrdubblats. I dag säljs 3 av 4 Volvolastbilar på svensk marknad med ett serviceavtal. Nu har det 10 000:e aktiva avtalet tecknats av FKS Transport, ett åkeri inom anläggningsbranschen i Stockholmsområdet.
Volvo Lastvagnar - Marknadsledare

Volvo Lastvagnar fortfarande störst i Sverige

Volvo Lastvagnar gjorde ett hat-trick och blev marknadsledare i Sverige tredje året i rad med en marknadsandel på 42,4% i segmentet tunga lastbilar över 16 ton. Ett allt bredare urval av nyckelfärdiga lastbilar som togs emot väl av marknaden och innovationer med stort kundvärde fortsatte att driva försäljningen.

Har du några frågor?

Din lokala Volvoåterförsäljare kan berätta mer. Ring dem eller sväng förbi!