Lastvagnar

Silent power. ready to rock.

Volvo FH Electric har kraft, uthållighet och precision – precis som en professionell trummis. Och med sin helt tysta hytt och noll avgasutsläpp tar lastbilen med dig på en resa in i framtiden. Våra tunga ellastbilar, med en totalvikt på 40 ton, har körts 345 km på en laddning. Om de laddas lite extra på en rast kan de nå upp till 500 km på ett dagsskift.

Här kan du se våra elektriska lastbilar testas av den legendariske hårdrockstrummisen Mikkey Dee (Scorpions, Motörhead).

Plattan i mattan. Volvo FH Electric Power.

Volvo FH Electric på testbanan – rockar det? Tatu Ljokkoi från Volvo Lastvagnar och Mikkey Dee tar plats i hytten för att uppleva de främsta fördelarna med att köra på el: en tyst och vibrationsfri körning med en mjuk och kraftfull effekt på upp till 490 kW/666 hk levererad från första sekund.

The magic touch. Volvo FMX Electric Precision.

Den elektriska drivlinan gör manövreringen enkel och kontrollerad i trånga och utmanande utrymmen. Mikkey Dee är känd för sin intensiva dubbelpedalsteknik. Men har han förmågan att precisionsköra en 32-tons Volvo FMX Electric nerför en brant sluttning?

Teknik på nya höjder. Volvo FMX Electric Flexibilitet.

Volvos ellastbilar är lika flexibla som sina motsvarande dieselbilar och kan byggas för i stort sett alla uppgifter. Och frånvaron av buller och utsläpp gör dem perfekta för uppdrag på natten – precis som det kanske högsta trumsolot någonsin i hårdrockens historia.

Kontakta oss – och byt till en eldriven lastbil

Volvo FH Electric

Frågor och svar om elektromobilitet