Volvo Nyckelfärdig - Fjärr

FÄRDIGSPECAD FÖR JUST FJÄRRTRANSPORTER

Köra tvärs över kontinenter och ändå komma fram i tid. Nya uppdrag med kort varsel. Fjärrtransporter handlar om hållbarhet och tillförlitlighet. Volvo FH med 13-litersmotorn på 500 hk och Globetrotter-hytt är särskilt specificerad för transporter i Norden. Kraftfull, komfortabel och med utmärkt bränsle- och driftsekonomi.

Kenneth Thybergs Åkeri

Johan Nilsson på Mantum i Varberg

"Vi fick ny fjärrbil på tio dagar"

Johan Nilsson på Mantum känner att det ställs höga krav på åkeriet att kunna leverera med kort varsel. Tack vare en snabb lastbilsleverans kan de fortsätta att tillgodose kundernas behov. Dessutom med full kontroll på kostnader och lönsamhet för varje körning med hjälp av med Volvos guldavtal.

Bekväm och säker Globetrotter-hytt

Volvos Globetrotterhytt erbjuder hög säkerhet och ett behagligt klimat oavsett yttertemperatur. Det är en arbetsmiljö med låg ljudnivå och gott om plats för både arbete och vila. Ståhöjden är över två meter och hytten är dessutom standardutrustad med Volvos förarpaket som gör den ännu bättre.

I-Shift

Den 12-växlade växellådan med automatiserad växling bidrar till bättre bränsleekonomi och effektivare körning. Komfortabel körning får du på köpet. Den är utrustad med programpaketet Fjärrtransport och Bränsleekonomi.

Drivlina för krävande körning

Motorn är på 13 liter och 500 hk. Vridmomentet utvecklas redan vid låga varvtal och maxmomentet är hela 2500 Nm mellan 1000 och 1400 v/min. Den 12-växlade växellådan I-Shift med helt automatiserad växling gör det så mycket enklare att köra och manövrera lastbilen. Den bidrar också till bättre bränsleekonomi och effektivare körning.

VOLVO DYNAMIC STEERING, VDS

Detta banbrytande system är perfekt för dragbil med semi-trailer. Du slipper helt de ständiga korrigeringarna av kursen på grund av släpets rörelser, vägens lutning, ojämnheter i vägbanan eller sidvind. Ekipaget går dit du styr den. Dessutom är styrningen fjäderlätt i låg fart. Påfrestningarna på muskler och leder minskar, perfekt för manövrering i låg hastighet vid till exempel lastterminalen.

 

KÖRSTÖDSYSTEM

Gör den skickliga föraren ännu skickligare. Och mera utvilad när arbetsdagen är slut. Den nyckelfärdiga Volvo FH är utrustad med EBS bromspaket, Aktiv farthållare och Aktivt säkerhetspaket med ESP. Som tillval finns Aktivt säkerhetspaketet med bland annat Aktiv farthållare med kollisionsvarningssystem med nöd-broms och Bränslepaket fjärrtransport.

ÖVRIG UTRUSTNING:

• påbyggnad från ledande tillverkare
• släpsvagnsbroms ”Stretch”
• frånkopplingsbart kraftuttag
• arbetsbelysning och varningsljus

Sök efter en återförsäljare

Vill du veta mer om Volvo Nyckelfärdig?

Vi finns på 97 platser i Sverige. Din Volvoåterförsäljare svarar gärna på dina frågor.

Sök efter en återförsäljare