Nyckelfärdig Volvo FH 6x2 dragbil för fjärrtransporter

Nyckelfärdig Volvo FH 6x2 dragbil för fjärrtransporter

Volvo FH med 13-litersmotorn på̊ 460 hk och Globetrotter XL- hytt är särskilt specificerad för fjärrtransporter i Norden. Kraftfull, komfortabel och med utmärkt bränsle- och driftsekonomi. Lastbilen är SDR-anpassad med en välutrustad Globetrotter XL-hytt, luftfjädrad bakaxelinstallation och I-Shift.

Vändskiva Fontaine 5WT-FO15
Fontaine pneumatiskt flyttbar vändskiva i gjutjärn. Vändskivan är optimerad för normal landsvägskörning. Extra stor kontaktyta för kingpin (nästan 360° kontaktyta runt låst kingpin) minskar slitaget, förbättrar köregenskaperna och stabiliserar mot krängningar. Monteringsplåten är bultad till två̊ låga L-profiler med utåtriktade flänsar och 2 tvärbalkar. Manuellt flyttbart vändskiverede med självlåsande mekanism och pneumatiskt manövrerad upplåsningsmekanism (strömställare på̊ instrumentpanelen).  

Månadskostnad: 21 900 kr*
* Prisexempel för månadskostnad, 36 månader och 15 000 mil.  

Tryggt för dig

Service på hela fordonet och påbyggnationen ingår, samt drivlinereparationer. Allt sköts av Volvo. Försäkringen kan också ingå om du vill det.

Volvo Lastbilslease innebär att du har full tillgång och nyttjanderätt till lastbilen. Leasing ger dig också förbättrade nyckeltal, då du inte binder kapital och din soliditet ökar. Genom Volvo Lastbilslease får du en enklare budgetering och dessutom full kontroll på dina lastbilskostnader, allt samlat på en faktura.

Lastbilen ska rulla

Din Volvoåterförsäljare tar hand om hela fordonet och sköter servicen – även av påbyggnationen. Här är också din kontakt när det gäller garantifrågor. I avtalet ingår serviceplanering, Dynafleet bränsle- och miljörapport, förartider och Volvo Action Service. Det här är tjänster som, tillsammans med Silveravtalet för fordonet och Blåavtalet för påbyggnationen, minimerar risken för oplanerade stopp och dessutom bidrar till riktigt bra bränsleekonomi.

Allt detta ingår!

  • Färdigspecad Volvolastbil
  • Snabb leverans
  • Förmånlig månadskostnad
  • Volvo Silveravtal för fordonet
  • Volvo Blåavtal för påbyggnationen
  • Dynafleet – Bränsle och miljö samt Förartider
  • Volvo Action Service

Specifikationer

Volvo FH 6×2 dragbil semi luftfjädring
Hjulbas 3000 mm
Motor D13K 460
Avgasbroms VEB+
Växellåda AT2612E
Tågvikt 60 ton
Bakaxel RSS1356, utväxling 2.79:1
Bakaxelinstallation RADT-GR luftfjädrad 
Löpaxel Fast löpaxel med singelmontage-hjul
Vändskiva Fontaine 5WT-FO15
Höjd L-profiler 4 mm
D-värde 150
U-värde 20
Glidbanelängd 490 mm
Kingpinposition Från 90 mm framför till 400 mm
bakom centrum drivaxel
Hitta din närmaste återförsäljare

Hitta din närmaste återförsäljare

Kontakta din Volvoåterförsäljare för att få den totala månadskostnaden

Hitta din återförsäljare