Lastvagnar

Ett lyft för din lastbil

VOLVO LASTVAGNARS TANDEMAXELLYFT

Lägre bränsleförbrukning, bättre dragförmåga och snävare svängradie. Tandemaxellyften gör det möjligt att koppla ur och lyfta upp en av drivaxlarna.

Perfekt för jobbet

Tandemaxellyften är perfekt när du kör tung last ena vägen och tom last andra vägen. När lastbilen är olastad trycker du bara på knappen på instrumentbrädan för att koppla ur och höja drivaxeln. När du lastar nästa gång sänks och aktiveras drivaxeln automatiskt så att du får bästa möjliga dragförmåga och köregenskaper. Alltihop tar bara 15 sekunder, så ingen värdefull tid går förlorad.

Spara upp till 4 % bränsle

Drivaxlar ger mer friktion och rullmotstånd, vilket medför en högre bränsleförbrukning. Genom att koppla ur och lyfta upp axeln när du inte behöver den sparar du upp till fyra procent bränsle på en returresa utan last. Hur mycket kan det göra för slutresultatet?

Snävare svängradie och högre produktivitet

När axeln är upplyft uppför sig lastbilen på samma sätt som en bil med 4×2- eller 6×2-konfiguration, vilket ger en snävare svängradie och betydligt bättre manövrerbarhet. En 6×4-lastbil med 4,6-meters hjulbas kan till exempel minska sin svängradie med över en meter. Det kan göra stor skillnad vid manövrering i trånga passager.

Fatta greppet

Ute efter bättre dragförmåga? Om axeltrycket tillåter trycker du bara på knappen på instrumentbrädan och lägger vikten på endast en drivaxel. 

TILLGÄNGLIGA FÖR FÖLJANDE LASTBILAR

Lyft ditt resultat

Prata med din återförsäljare och få förslag på en lönsam lösning med tandemaxellyften.