Lastvagnar

Aldrig utan batterikraft

VOLVO LASTVAGNARS DUBBLA BATTERISYSTEM

När hytten inte bara är din arbetsplats utan även ditt hem. Då är du beroende av funktioner och utrustning som förbrukar energi även när motorn är avstängd. Vi ger dig möjlighet att välja till ett batterisystem som ger dig en hög boendekomfort utan att du behöver oroa dig för startförmågan nästa morgon.

Dubbla batterier och separata kretsar

Hemligheten bakom kontinuerlig batterikraft är två separata batteriuppsättningar med separata kretsar. En för att starta motorn och en annan för övrig strömförbrukning i hytten. Använd funktionerna för hyttklimat, mediasystem och laddningsutrustning utan att behöva oroa dig för att fordonets startbatterier blir urladdade.

Håller längre

Det dubbla batterisystemet har förbättrade standardbatterier för att starta motorn och använder batterier med gelteknik för övrig strömförbrukning i hytten. Gelbatterierna tål att tömmas helt utan att skadas och har en längre livslängd än traditionella batterier. Gelbatterier räcker ofta mer än 10–15 gånger längre än batterier av standardtyp.

Självövervakande

Systemet håller koll på laddningsnivåerna för att förhindra att du får slut på ström. Alla extra strömförbrukare stängs först av i etapper och du får en varning.

Välj din kraftnivå

Typ

Effekt

Enkelt EFB-batterisystem

170 Ah

Enkelt AGM-batterisystem

210 Ah

Dubbelt batterisystem

75 Ah EFB-startbatteri + 210 Ah gelbatteri för strömförbrukning i hytten

Tillgängliga för följande lastbilar

Rätt effekt?

Vi hjälper dig att få både bästa möjliga boendekomfort och startförmåga.