Volvo Lastvagnar inom elektromobilitet

Tystare. Renare. Eldrift.

Vill du att ditt stadstransportföretag ska börja köra eldrivet – och göra staden tystare och renare, samtidigt som du minskar koldioxidutsläppen? Volvo Lastvagnar kan hjälpa dig att göra övergången smidig. Vi kan ge dig stöd under varje steg på vägen – från att identifiera behoven till att skapa en skräddarsydd lösning som hjälper dig att komma igång.

Optimerad för din verksamhet

Att börja köra elektriskt är en investering för framtiden – både för ekonomin och varumärket. Vi börjar alltid med en grundlig analys av era behov, så att vi ska kunna skräddarsy en komplett lösning som passar perfekt för er. 

 

Hållbara lösningar >

 

Lastbilarna

Välj mellan två helt eldrivna lastbilsmodeller. Den kompakta och mångsidiga Volvo FL Electric, och den större Volvo FE Electric för tyngre och mer krävande uppdrag.

En perfekt partner

Med Volvo Lastvagnar får ni en transportlösning som har skapats för just era specifika transportbehov. Och vi skräddarsyr den efter era uppdrag och rutter.

 

Stadstransport

Oavsett om du levererar konsumtionsvaror eller transporterar byggmaterial för att konstruera morgondagens städer – nu kan du göra det på ett avsevärt mycket renare och tystare sätt. Det är bättre både för miljön och varumärket.

Volvo FE Electric med tre axlar och en total fordonsvikt på upp till 27 ton.
Volvo FE Electric

En treaxlig lastbil med en totalvikt på upp till 27 ton. Vi kan leverera kompletta fordon för krävande stadstransporter som lätta anläggningsarbeten och varuleveranser.

Volvo FL Electric med två axlar och en total fordonsvikt på upp till 16,7 ton.
Volvo FL Electric

En tvåaxlig lastbil med en totalvikt på upp till 16,7 ton. Vi kan leverera kompletta fordon för stadstransporter.

Kom närmare dina kunder med en eldriven lastbil.

Riktiga direktleveranser – från dörr till dörr

Med en helt eldriven lastbil får uttrycket ”leverans från dörr till dörr” en helt ny innebörd. Du kommer närmare kunderna och visar att du bryr dig om dina förare.

Gör det helhjärtat

Banta ner logistiken och öppna upp möjligheter till nya effektiva arbetsflöden. Med noll avgaser och lägre bullernivåer kan du hämta och leverera varor på platser där vanliga lastbilar inte får köra. In i och ut ur miljözoner. Kör rätt in i inomhuslager, i stället för att stanna utanför. 

 

Visa hur hållbart företaget är 

När ni levererar varorna representerar ni också ett varumärke. Alla vet att transporter påverkar miljön. Ta chansen att visa omvärlden att ditt företag ser allvarligt på hållbarhet i varje steg av leveranskedjan. Är ni redo att ta ställning?

Vad är din lösning?

Välj den smidiga och enkla Volvo FL Electric eller den större Volvo FE Electric med högre lastkapacitet och kraftfullare drivlina. Oavsett hur dina uppdrag och rutter ser ut kan vi hitta en optimerad lösning som hjälper dina förare att göra ett ännu bättre jobb.

Eldrivna lastbilar är idealiska i bostadsområden och stadsmiljöer.

Arbeta för ökad hållbarhet

Att börja köra eldrivet betyder också att man kör tystare och renare. Något som är en stor fördel om verksamheten sker i bostadsområden och stadsmiljöer. Med Volvo FL Electric och Volvo FE Electric får du allt detta i ett och samma paket.

Perfekt för stopp och start

Jämfört med en vanlig lastbil är en helt eldriven lastbil väldigt tyst. Både under körning och när lastbilen står stilla. En elmotor levererar också omedelbart sitt maximala vridmoment, vilket ger en mycket mjuk och smidig kraftöverföring. Detta är perfekt för körning med många stopp och starter, vilket är vanligt vid transporter i stadsmiljö. 

 

Bättre arbetsmiljö

Du kommer att få uppleva en stor skillnad – både inne i hytten och när du arbetar utanför lastbilen. Bullret och vibrationerna i hytten är nu mycket lägre. Körningen är riktigt smidig och stressfri. Den tystare driften och renare luften ger en förbättrad miljö både för personalen och för människorna på gatan.

Totalt sett tystare

Att börja med eldrift innebär också att köra tystare. Bullernivån när vår eldrivna lastbil kör förbi är 10 dB lägre än för en vanlig lastbil. Det mänskliga örat uppfattar det som halva ljudstyrkan. Och när lastbilen står stilla är bullret knappt mätbart. Tänk dig vad eldriften kan göra för arbetsmiljön och bullernivån i städerna.

Vi ger dig stöd och kraft längs vägen

Volvo Lastvagnar ger dig stöd på vägen när du börjar köra eldrivet.

Att börja köra eldrivet handlar inte bara om att köpa in nya lastbilar. Det hela börjar med en analys av vad du vill uppnå.

 

Förberedande studier

Hur ser dina uppdrag och behov ut? Vilken typ av varor transporterar du och hur långa sträckor? Hur ser kraven på kapacitet och antalet stopp ut? Var tänker du köra och när? Hur noggrant är dina rutter planerade? Finns det laddningsstationer längs rutterna? Vi tar hänsyn till hela bilden för att kunna presentera den bästa lösningen.

 

Skräddarsydda lastbilar

När vi har hämtat in svaren kan vi börja skapa en lösning som passar dina behov. Hur kan vi matcha dina behov av kapacitet och räckvidd för att maximera effektiviteten? 

Laddning

Räckvidden och laddningsmöjligheterna är antagligen några av de saker du oroar dig för när du ska börja köra eldrivet. Det finns en inbyggd AC-laddare, och en laddningskabel medföljer som gör att lastbilen kan laddas under natten. För snabbare laddning krävs en extern laddningsstation. Volvo Lastvagnar samarbetar med leverantörer av laddningsstationer för att det ska finnas en laddningsinfrastruktur som passar dina behov.

 

Service

Eldrivna lastbilar behöver annorlunda och mindre regelbunden service än vanliga lastbilar. Täta byten av motorolja behövs till exempel inte. Men det finns andra funktioner som behöver inspektion och service. Särskilda servicetekniker hos din Volvoåterförsäljare har utbildats för att kunna ta hand om dina eldrivna lastbilar. 

Vanliga frågor om Volvos eldrivna lastbilar

Till att börja med släpper de inte ut några avgaser. Det betyder att du faktiskt kan förbättra luftkvaliteten om du väljer en eldriven lastbil istället för en lastbil med förbränningsmotor. Dessutom är de tystare. Buller är ett växande problem i städerna och eldrivna lastbilar ger tystare städer. Till sist är en eldriven lastbil lätt att köra vid typiska stadstransporter med många starter och stopp.

Vi skräddarsyr alla eldrivna lastbilar för de specifika transportuppdrag och rutter de ska användas till. Batterikapaciteten optimeras så att lastbilen laddas upp när du inte behöver den – och så att du har tillgång till en laddad lastbil när du behöver den. Volvo FL Electric kan ha en räckvidd på upp till 300 km vid varudistribution.

Ja, det kan de. Eftersom de inte släpper ut några avgaser kan de användas i inomhusterminaler och i stadsdelar med krav på nollutsläpp. Och eftersom de är tystare kan de också användas vid tider då det är mindre trafik och ljudnivåerna måste begränsas.

Riktigt enkelt. Bakom ratten har du direkt tillgång till ett högt vridmoment och en smidig kraftöverföring. Perfekt för transporter med många starter och stopp. Låga ljudnivåer och vibrationsnivåer ger dig en bra arbetsmiljö.

Ja, det finns det. Våra eldrivna lastbilar är tänkta för användning i städer där transportcyklerna är förutsägbara – som varuleveranser, avfallshantering och transporter vid lätta anläggningsarbeten.

Related News

Elektromobilitet på ett enkelt sätt. De eldrivna lastbilarna är här.

Det finns ett enormt intresse för eldrivna lastbilar på marknaden och en stor nyfikenhet kring möjligheterna med den nya elektrifieringstekniken och hur den kan användas i daglig verksamhet. En övergång till elektromobilitet gör transporter tystare, ...

Kommer lastbilar att behövas i framtidens städer?

Urbaniseringen saktar inte ned. Runtomkring i världen blir städerna allt större, och behovet av transporter ökar. Samtidigt är problemen med luftföroreningar och trafikstockningar enorma. Det finns helt klart ett behov av renare och effektivare ...

Hållbarhet är nyckeln till framtidens Göteborg

I Volvo Lastvagnars hemstad Göteborg har man högt ställda hållbarhetsmål. Hör vad stadsbyggnadsdirektör Henrik Kant har att säga om planer, utmaningar och möjligheter. Och vilken betydelse eldrivna transporter kan få för framtidens hållbara städer....

Related News

Göteborg får sin första eldrivna lastbil

I Volvo Lastvagnars hemstad Göteborg har man högt ställda hållbarhetsmål. I år får staden sin första helt eldrivna lastbil, något som markerar ett litet men viktigt steg i riktning mot elektrifiering av stadens kommersiella transporter. Men vad hände ...

Ju högre batterikapacitet desto bättre, eller hur?

Hur långt kan man köra innan batterierna måste laddas? Många av de vanligaste frågorna om eldrivna fordon handlar om fordonens räckvidd. Ju längre desto bättre, eller hur?...

Batterier – hur bra är de ur miljösynpunkt?

Eldrivna fordon är tystare, mer energieffektiva och renare än sina fossilbränsledrivna motsvarigheter. Med detta sagt finns det dock ett antal frågor att ha i åtanke när det gäller batterierna. Hur lämpliga och hållbara är litiumjonbatterier ur ...

Hitta din Volvoåterförsäljare

Ta nästa steg

Din lokala Volvoåterförsäljare är redo att hjälpa dig att ta fram en specialanpassad, helt eldriven lösning för din verksamhet.

Sök efter en återförsäljare