Lastvagnar

Tuffa förhållanden kräver tuff utrustning

Gruv- och stenbrottstransport

Branta lutningar, lodräta stup, skarpa svängar, trånga utrymmen och en fullastad lastbil – det kräver maximal koncentration och kontroll av dig som förare. Vi finns här för att stötta dig i arbetet med att hålla uppe produktionsflödet även när förhållandena är krävande.

Volvo FH16 gruvbil - för effektiv gruvdrift

 

Funktioner som gör ditt uppdrag enklare

Utforska lösningarna som gör ditt liv lite enklare och din verksamhet ännu bättre.

38 tons boggi
Letar du efter en pålitlig lösning som maximerar din produktivitet genom att möjliggöra en högre nyttolast?

Den robusta fronten
Designad för tuff användning i utmanande terräng.

I-Shift med krypväxlar
Få utmärkt startförmåga även med full last – och full kontroll över all tillgänglig kraft i riktigt låga hastigheter.

Femaxlade lastbilar från fabrik
Vi fabrikstillverkar din Volvolastbil med upp till fem axlar och 10×4- eller 10×6-konfiguration som gör det möjligt att hantera massiva nyttolaster även utan släp.

Dragförmåga när du behöver den
Ta kontroll över din dragförmåga och produktivitet. Differentialspärrarna styrs enkelt via ett lättanvänt gränssnitt. Om din lastbil har en drivande framaxel kopplas drivningen dessutom automatiskt in vid behov. Och kopplas ur när den inte längre behövs.

Volvo Dynamic Steering – som du vill ha det
Vill du ha en utmärkt manövrerbarhet, i kombination med minskad belastning på dina axlar? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering.

Hytter för underjordisk gruvdrift
Våra låga dag- och sovhytter är perfekta för användning i gruvor där höjden ofta är begränsad. Du kan till och med få dina hytter med ett extra skydd mot fallande föremål. Och en taklucka av stål i stället för glas.

Volvo Serviceplanering
Haverier och akuta reparationer kostar både tillgänglighet och pengar. Men förebyggande service- och underhållsplanering besparar dig de problemen. Det lönar sig verkligen att planera. Och den goda nyheten är att vi gör det åt dig. Volvo Serviceplan skräddarsys speciellt för dig och dina lastbilar. Din tillgänglighet optimeras. Och det är dessutom helt kostnadsfritt.

Referenskund

Våra femaxliga Volvo FH16 650 lastar 45 ton och ger oss den flexibilitet vi behöver.

Bryta ny mark?

Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta den bästa lösningen för ditt gruv‑ och stenbrottstransportföretag.