Lastvagnar

Knyter samman regioner och länder

FJÄRRTRANSPORT

Du har inget emot långa avstånd. Det spelar ingen roll hur långt dina uppdrag tar dig – du håller alltid vad du lovat. Och hjälper andra hålla deras löften. Vi vet att allt måste fungera och att du måste kunna utnyttja varje droppe bränsle maximalt. Vi finns här för att hjälpa dig. Du kan känna att avstånden krymper.

Funktioner som gör ditt uppdrag enklare

Utforska lösningarna som gör ditt liv lite enklare och din verksamhet ännu bättre.

Spara bränsle med I-Save
Använd högre växlar i backar och lutningar. Du sparar bränsle utan att tappa fart och körningen blir mjukare.

Optimera med I-See
I-See använder data om topografin för att optimera lastbilens hastighet och växlingar på dina rutter och för att öka bränsleeffektiviteten.

Säkrare körning i nedförsbackar 
Lastbilar med fullastade släp kan bli instabila i nedförsbackar. Funktionen för utökad bromsförmåga aktiverar släpets färdbromsar för att räta upp fordonskombinationen och motverka att en fällknivseffekt uppstår.

Dynafleet Bränsle och miljö 
Tjänsterna för vagnparkshantering gör det enkelt att hålla koll på lastbilarnas prestanda och förarnas effektivitet. Systemet är snabbt och exakt och hjälper dig att identifiera potentiella besparingar.

Volvo Dynamic Steering – som du vill ha det
Vill du ha perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter, i kombination med minskad belastning på dina axlar? Eller vill du ha hjälp med att undvika sladd och oavsiktliga filbyten? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering.

Dubbelt batterisystem
Välj ett batterisystem som garanterar dig en hög boendekomfort i lastbilen utan att du behöver oroa dig för startförmågan nästa morgon.

Gasdrift
Våra gasdrivna lastbilar drivs med LNG (flytande naturgas) som omedelbart minskar ditt koldioxidavtryck utan att påverka din produktivitet. De gör det även möjligt att sänka bränslekostnaderna.

Globetrotter-hytterna – en ny definition av utrymme
Vi uppfann Globetrotter-hyttkonceptet för flera decennier sedan för att göra livet på vägen både bekvämare och säkrare. Dessa hytter har upp till 220 cm invändig ståhöjd, bekväma sovmöjligheter och massor av smarta förvaringsutrymmen för alla prylar du behöver för livet på vägen.

I-Shift Dual Clutch
I-Shift Dual Clutch ger en kraftöverföring utan momentavbrott som kommer att revolutionera din körteknik och förbättra din produktivitet. 

Referenskund

Min Volvo FH med I-Save är den bästa lastbilen jag har kört. Vägkänslan är fantastisk, och så går den otroligt billigt.

Redo att göra det där lilla extra

Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta den bästa lösningen för ditt fjärrtransportföretag.