Lastvagnar

Där allt är extremt

Tunga transporter

Arbetet med de tyngsta uppdragen innebär att du måste klara mer än normalt och göra det ingen annan klarar. Du är expert och dina utmaningar är unika. Våra lösningar ser till att du ha full kontroll, vare sig du startar långsamt med tung last eller håller jämn hastighet på motorvägen. Du kan få ett fordon som ger dig utmärkt startförmåga med tågvikter upp till 325 ton. 

Volvo FH16

Massiv kraft och komfort

 

Viktig produktinformation

Effekt: 550–750 hk.

Rymliga och bekväma hytter i fem storlekar. Optimerad för långa avstånd. Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, HVO

 

Nyckelfunktioner

I-Shift med krypväxlar. I-Shift för krävande användningsområden Backväxel med flera hastigheter. 750 hk motor. Hög GCW, 325 ton.

Volvo FH

Utmärkt komfort och effektivitet

 

Viktig produktinformation

Effekt: 460–540 hk.

Rymliga och bekväma hytter i fem storlekar. Optimerad för långa avstånd.

Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, LNG, biodiesel, HVO

 

Nyckelfunktioner

Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar och styrassistans. I-Shift med krypväxlar. Backväxel med flera hastigheter. Tandemaxellyft. Förstärkt stötfångare.

Funktioner som gör ditt uppdrag enklare

Utforska lösningarna som gör ditt liv lite enklare och din verksamhet ännu bättre.

I-Shift med ultrakrypväxlar 
Få utmärkt startförmåga med tågvikter upp till 325 ton och full kontroll över all tillgänglig kraft i riktigt låga hastigheter. Och du behöver inte riskera vare sig bränsleekonomin eller startförmågan. 

Upp till 750 urstarka men väluppfostrade hästkrafter 
En Volvo ger dig tillgång till all kraft du behöver. Bakom ratten på Volvo FH16 har du tillgång till upp till 750 hk och 3 550 Nm vridmoment. 

38 tons boggi 
En hållbar lösning som ökar din lastkapacitet. Vår extra kraftiga boggi hanterar enkelt upp till 38 ton.

Kontroll av axelbelastning och dragförmåga 
Förargränssnittet visar en detaljerad översikt över axeltrycket för varje axel, boggitrycket och samtliga differentialspärrar. Vrid bara reglaget medurs för att öka dragförmågan.

Säkrare körning i nedförsbackar
Lastbilar med fullastade släp kan bli instabila i nedförsbackar. Funktionen för utökad bromsförmåga aktiverar släpets färdbromsar för att räta upp fordonskombinationen och motverka att en fällknivseffekt uppstår. 

Den robusta fronten 
Den robusta fronten med sin kraftiga stötfångare och hasplåt är designad för världens tuffaste terräng och skyddar viktiga delar som strålkastare och motorkomponenter. Stenar och grus hindrar dig inte från att utföra ditt arbete. 

Sikten
De generösa fönsterytorna och de väldesignade speglarna ger en utmärkt sikt från förarplatsen. Du kan även ansluta upp till åtta kameror och se kameravyerna på sidodisplayen. Det ger dig full kontroll.

Dragbalk
Dra eller skjut extrema laster med hjälp av dragbalken som är integrerad i lastbilens front. Perfekt när du kopplar samman två eller flera lastbilar i samma kombination.

Bromsförmåga för alla behov
Våra tillsatsbromsar ger dig kontroll över alla situationer. Retardern har en stabil kapacitet i höga hastigheter. I-Shift med krypväxlar i kombination med Volvos motorbroms VEB ger dig dessutom stabilitet i riktigt låga hastigheter.

Volvo Dynamic Steering – som du vill ha det 
Vill du ha perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter, i kombination med minskad belastning på dina axlar även med extrema laster? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering. 

Rymliga hytter
Alla våra hytter erbjuder gott om plats för dig och dina prylar. Globetrotter XL-hytten har upp till 220 cm invändig ståhöjd och erbjuder en utmärkt komfort för livet på vägen. Om det inte räcker har vi ett ännu rymligare alternativ – Globetrotter XXL. 

Volvo Guldavtal 
Det bästa sättet att säkra din tillgänglighet är att teckna ett Volvo Guldavtal som omfattar allt förebyggande underhåll och alla reparationer av lastbilen till en fast månadskostnad. Lastbilen kommunicerar dessutom med verkstaden för att se till att dina verkstadsbesök blir så effektiva som möjligt. Din lastbil är alltid i toppskick samtidigt som du har full kontroll över dina kostnader. Om din körsträcka varierar under olika perioder kan du i stället välja Flexi-Guldavtalet som har samma innehåll men en avgift som matchar tempot i din verksamhet.

Referenskund

Under de här förutsättningarna är det fantastiskt att kunna förlita sig på lastbilens styrsystem och automatiska växelsystem. Det ger en trygghet så att man kan fokusera på resan och slippa oroa sig.

Gör du tunga affärer?

Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta den bästa lösningen för ditt transportföretag.