Lastvagnar

Att ta dig dit du måste

SKOGSBRUKS- OCH TIMMERTRANSPORTER

Trånga utrymmen, minimal markfrigång, dåliga vägunderlag och utmanande lutningar – du vet hur det brukar se ut. Transporter av timmer, träflis och skogsbruksprodukter kräver skicklighet och precision hos både dig och din utrustning. Vi ger dig lösningar som hjälper dig att göra mer på kortare tid. Lösningar som är byggda för tuffa miljöer och som aldrig sviker dig.

Volvo FH16

Utmärkt komfort och massiv kraft

 

Viktig produktinformation

Effekt: 550–750 hk.

Rymliga och bekväma hytter i fem storlekar. Optimerad för tunga uppdrag och långa avstånd. Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, HVO

 

Nyckelfunktioner

Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar och styrassistans. I-Shift med krypväxlar. Backväxel med flera hastigheter. Tandemaxellyft. Förstärkt stötfångare.

Volvo FH

Utmärkt komfort och effektivitet

 

Viktig produktinformation

Effekt: 460–540 hk.

Rymliga och bekväma hytter i fem storlekar. Optimerad för långa avstånd.

Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, LNG, biodiesel, HVO

 

Nyckelfunktioner

Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar och styrassistans. I-Shift med krypväxlar. Backväxel med flera hastigheter. Tandemaxellyft. Förstärkt stötfångare.

Volvo FMX

Byggd för tuff terräng

 

Viktig produktinformation

Effekt: 330–540 hk.

Säkra och bekväma hytter i sex storlekar. Optimerad för hög kapacitet i krävande förhållanden. Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, HVO, biodiesel.

 

Nyckelfunktioner

I-Shift med ultrakrypväxlar. Tandemaxellyft.

Funktioner som gör ditt uppdrag enklare

Utforska lösningarna som gör ditt liv lite enklare och din verksamhet ännu bättre.

Upp till 750 urstarka men väluppfostrade hästkrafter
En Volvo ger dig tillgång till all kraft du behöver. Bakom ratten på Volvo FH16 har du tillgång till upp till 750 hk och 3 550 Nm vridmoment. Kraften finns tillgänglig när du behöver den och gör Volvo FH16 lätt att köra.

I-Shift med krypväxlar
Få utmärkt startförmåga även med full last – och full kontroll över all tillgänglig kraft i riktigt låga hastigheter. I-Shift med krypväxlar gör att du inte behöver riskera vare sig bränsleekonomin eller startförmågan.

Säkrare körning i nedförsbackar
Lastbilar med fullastade släp kan bli instabila i nedförsbackar. Funktionen för utökad bromsförmåga aktiverar släpets färdbromsar för att räta upp fordonskombinationen och motverka att en fällknivseffekt uppstår.

Antispinnsystem
Förargränssnittet visar en detaljerad översikt över axeltrycket för varje axel, boggitrycket och samtliga differentialspärrar. Vrid bara reglaget på antispinnsystempanelen medurs för att öka dragförmågan.

Optimera med I-See
I-See använder data om topografin för att optimera lastbilens hastighet och växlingar på dina rutter och för att öka bränsleeffektiviteten.

Förstärkt stötfångare
Den robusta fronten med kraftig stötfångare och hasplåt skyddar lastbilens viktiga delar vid tuff användning.

Volvo Dynamic Steering – som du vill ha det
Vill du ha perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter, i kombination med minskad belastning på dina axlar? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering.

Fjärrstyrning
Volvo Dynamic Steering gör det möjligt att fjärrstyra din lastbil. Du kan alltså köra din lastbil utan att behöva sitta bakom ratten.

Bekväma hytter
Alla våra hytter har hög komfort, låga ljudnivåer och generöst med utrymme. För dig och alla dina prylar.

Manövrerbarheten
Vi har gjort det enklare att köra långa kombinationer med många axlar. Löp- och pusheraxlarna har generösa styrvinklar. Och tandemaxellyften ger lastbilar med tandemdrivning svängegenskaper som påminner om lastbilar med enkel drivaxel.

Sikten
De generösa fönsterytorna och de väldesignade speglarna ger en utmärkt sikt från förarplatsen. Du kan även ansluta upp till åtta kameror och se kameravyerna på sidodisplayen. Det ger dig full kontroll.

Framhjulsdrift vid behov
Funktionen för automatisk framhjulsdrift kopplar in den drivande framaxeln när den behövs. Och kopplar ur den när den inte längre behövs.

Förberedd för kran
Välj en av våra låga sovhytter och få plats med en kran ovanför hytten.

Skydda din tillgänglighet med ett Volvo Guldavtal
Det bästa sättet att säkra din tillgänglighet är att teckna ett Volvo Guldavtal som omfattar allt förebyggande underhåll och alla reparationer av lastbilen till en fast månadskostnad. Lastbilen kommunicerar dessutom med verkstaden för att se till att dina verkstadsbesök blir så effektiva som möjligt. Din lastbil är alltid i toppskick samtidigt som du har full kontroll över dina kostnader. Om din körsträcka varierar under olika perioder kan du i stället välja Flexi-Guldavtalet som har samma innehåll men en avgift som matchar tempot i din verksamhet.

Referenskund

Vi måste hela tiden ha koll på bränsleeffektiviteten och optimera bränsleförbrukningen eftersom vi alltid kör med full last.

Din arbetshäst väntar

Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta den bästa lösningen för ditt skogsbruks- och timmertransportföretag.