Lastvagnar

Säkra internationella försörjningsvägar

Containertransport

Arbetet med att hämta och leverera containrar i hamnar och andra knutpunkter betyder att du är redo att bli nästa länk i en global leveranskedja. Då behöver du rätt verktyg för att kunna arbeta effektivt i varje steg. Vi ger dig lösningar som gör manövreringen lättare och hytter som har utmärkt sikt och komfort – samt drivlinor som hjälper dig att utnyttja varje bränsledroppe maximalt. 

Volvo FM

Rymliga hytter med enkelt insteg

 

Viktig produktinformation

Effekt: 330–500 hk.

Säkra och bekväma hytter i sex storlekar. Optimerad för låg chassivikt och effektivitet. Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, LNG, biodiesel, HVO

 

Nyckelfunktioner

I-Shift. Volvo Dynamic Steering. Sikt. Påbyggarvänligt chassi.

Volvo FH

Utmärkt komfort

 

Viktig produktinformation

Effekt 460–540 hk.

Rymliga och bekväma hytter i fem storlekar. Optimerad för långa avstånd. Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, LNG, biodiesel, HVO

Nyckelfunktioner

I-Shift. Volvo Dynamic Steering. Påbyggarvänligt chassi.

Funktioner som gör ditt uppdrag enklare

Utforska lösningarna som gör ditt liv lite enklare och din verksamhet ännu bättre.

Sikten
Utmärkt sikt med generösa fönsterytor och väldesignade speglar. Du kan ansluta upp till åtta kameror, till exempel en dödavinkelkamera i backspegeln på passagerarsidan.

Dynafleet Bränsle och miljö 
Tjänsterna för vagnparkshantering gör det enkelt att hålla koll på lastbilarnas prestanda och förarnas effektivitet. Tjänsterna hjälper dig att se vilka besparingar du kan göra för att förbättra resultatet och minska miljöpåverkan.

I-Shift Dual Clutch 
I-Shift Dual Clutch ger en mycket mjuk och dynamisk acceleration. Den växlar på bråkdelen av en sekund.

Bekväma hytter 
Alla våra hytter har hög komfort, låga ljudnivåer och generöst med utrymme. För dig och alla dina prylar.

I-Park Cool
Dina pauser och väntetider på terminalerna blir mycket behagligare med rätt temperatur i hytten. I-Park Cool är en inbyggd och eldriven funktion. Den ger ett svalt och bekvämt hyttklimat utan att motorn behöver gå på tomgång.

Volvo Dynamic Steering – som du vill ha det
Vill du ha perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter, i kombination med minskad belastning på dina axlar? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering.

Gasdrift
Våra gasdrivna lastbilar drivs med LNG (flytande naturgas) som omedelbart minskar ditt koldioxidavtryck utan att påverka din produktivitet. De gör det även möjligt att sänka bränslekostnaderna.

Finansiering och försäkring
Våra flexibla finansieringslösningar och skräddarsydda försäkringstjänster hjälper dig att göra din investering – och att skydda den.

Volvo Guldavtal
Det bästa sättet att säkra din tillgänglighet är att teckna ett Volvo Guldavtal som omfattar allt förebyggande underhåll och alla reparationer av lastbilen till en fast månadskostnad. Lastbilen kommunicerar dessutom med verkstaden för att se till att dina verkstadsbesök blir så effektiva som möjligt. Din lastbil är alltid i toppskick samtidigt som du har full kontroll över dina kostnader. Om din körsträcka varierar under olika perioder kan du i stället välja Flexi-Guldavtalet som har samma innehåll men en avgift som matchar tempot i din verksamhet.

Referenskund

Vi har byggt vårt varumärke runt våra Volvolastbilar. De är tillförlitliga och det är väldigt viktigt för affärerna.

Är du redo att jobba?

Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta den bästa lösningen för ditt containertransportföretag.