Lastvagnar

Få ut maximalt av varje körning

Petroleum- och kemikalietransporter

Du är experten – och alla förlitar sig på dina beslut och färdigheter. Som alla skickliga förare vet du att rätt utrustning hjälper dig att både hantera risker och hålla en hög produktivitet. Vi kan erbjuda transportlösningar som uppfyller dina strikta krav och hjälper dig att leverera enligt dem varje gång. Vänd dig till om du behöver lastbilar som är både lätta och snabba utan avkall på säkerheten eller tillförlitligheten.

Volvo FM

Rymliga hytter med enkelt insteg

 

Viktig produktinformation

Effekt: 330–500 hk.

Säkra och bekväma hytter i sex storlekar. Optimerad för låg chassivikt och effektivitet. Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, LNG, biodiesel, HVO

 

Nyckelfunktioner

Elektroniskt stabiliseringssystem – ESC. Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar och styrassistans. Kollisionsvarning med nödbromsning fram. Lättviktschassikomponenter.

Volvo FH

Utmärkt komfort

 

Viktig produktinformation

Effekt: 460–540 hk.

Rymliga och bekväma hytter i fem storlekar. Optimerad för hög fart över långa avstånd. Flexibelt chassi för påbyggnad.

 

Bränslealternativ

Diesel, LNG, biodiesel, HVO

 

Nyckelfunktioner

Elektroniskt stabiliseringssystem – ESC. Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar och styrassistans. Kollisionsvarning med nödbromsning fram. Lättviktschassikomponenter.

Funktioner som gör ditt uppdrag enklare

Utforska lösningarna som gör ditt liv lite enklare och din verksamhet ännu bättre.

Lättviktschassi för högre nyttolast 
Vi kan bygga lastbilar med mycket låg chassivikt för kemikalie-, petroleum- och bulktransporter. Det möjliggör en högre lastkapacitet.

Dynafleet
Dynafleet-tjänsterna gör det enkelt att övervaka lastbilarnas prestanda och förarnas effektivitet och säkerhet. Det tar bara några sekunder att generera rapporter utifrån olika parametrar som visar varför en viss förare förbrukar mer bränsle än en annan. Tjänsten är snabb och exakt och hjälper dig att identifiera möjliga förbättringar av dina bränslekostnader, ditt miljöavtryck och din säkerhet.

I-Shift Dual Clutch 
I-Shift Dual Clutch ger en mjuk och dynamisk acceleration. Den är perfekt för dig som transporterar flytande last. 

Volvo Dynamic Steering – som du vill ha det 
Vill du ha perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter, i kombination med minskad belastning på dina axlar? Ta en närmare titt på Volvo Dynamic Steering. 

Vägegenskaper och körstöd 
Våra lastbilar ger dig alltid en utmärkt väghållning och kontroll bakom ratten. Du kan dessutom alltid känna dig säker tack vare marknadens bästa körstöd. Volvos elektroniska stabiliseringssystem hjälper dig att hålla kursen och minskar risken att få sladd. Volvo Dynamic Steering med körfältsassistans upptäcker och korrigerar oavsiktliga glidningar mellan körfält. Och kollisionsvarning med nödbromsning tar över och hjälper dig om du råkar komma för nära fordonet framför. Och det här är bara ett par exempel. Det finns mer. Prata med in återförsäljare.

Sikten
De generösa fönsterytorna och de väldesignade speglarna ger en utmärkt sikt från förarplatsen i våra hytter. Du kan ansluta upp till åtta kameror, till exempel en dödavinkelkamera i backspegeln på passagerarsidan.

Optimera med I-See
I-See använder data om topografin för att optimera lastbilens hastighet och växlingar på dina rutter och för att öka bränsleeffektiviteten.

Gasdrivna lastbilar 
Våra gasdrivna lastbilar drivs med LNG (flytande naturgas) som omedelbart minskar ditt koldioxidavtryck utan att påverka din prestanda och produktivitet.

Säkrare körning i nedförsbackar
Lastbilar med fullastade släp kan bli instabila i nedförsbackar. Funktionen för utökad bromsförmåga aktiverar släpets färdbromsar för att räta upp fordonskombinationen och motverka att en fällknivseffekt uppstår.

Volvo Guldavtal 
Det bästa sättet att säkra din tillgänglighet är att teckna ett Volvo Guldavtal som omfattar allt förebyggande underhåll och alla reparationer av lastbilen till en fast månadskostnad. Lastbilen kommunicerar dessutom med verkstaden för att se till att dina verkstadsbesök blir så effektiva som möjligt. Din lastbil är alltid i toppskick samtidigt som du har full kontroll över dina kostnader. Om din körsträcka varierar under olika perioder kan du i stället välja Flexi-Guldavtalet som har samma innehåll men en avgift som matchar tempot i din verksamhet.

Referenskund

Vi använder våra lastbilar väldigt mycket, upp till 7 500 timmar per år. Då är det särskilt viktigt med en låg tjänstevikt.

Hitta rätt formel

Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta den bästa lösningen för ditt kemi‑ och petroleumtransportföretag.