Lastvagnar

Leverera morgondagens miljöer – i dag

BYGG- OCH ANLÄGGNINGSTRANSPORTER

Städerna växer. Det är ni och era lastbilar som ser till att det sker. Och alla är beroende av att ni levererar. Vi finns här med lösningar som hjälper er att hantera mera last, köra i tuffare terräng, korta cykeltiderna, öka tillgängligheten, minska belastningen på förarnas axlar och sänka bränsleförbrukningen. 

Funktioner som gör ditt uppdrag enklare

Utforska lösningarna som gör ditt liv lite enklare och din verksamhet ännu bättre.

Den robusta fronten
Designad för världens tuffaste terräng.

I-Shift med krypväxlar
Utmärkt startförmåga även med full last – och full kontroll över all tillgänglig kraft i riktigt låga hastigheter.

Effekter för alla behov
En Volvo ger dig tillgång till all kraft du behöver. Drivlinor för Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE eller Volvo FL.

Kontroll över dragförmågan
Kör inte fast – reglaget på antispinnpanelen är lätt att använda. Vrid det bara medurs för att aktivera differentialspärrarna, den drivande framaxeln och andra hjälpmedel som ökar dragförmågan.

Volvo Dynamic Steering som du vill ha det 
Perfekt stabilitet och kontroll i alla hastigheter – och minskad belastning på dina axlar.

Fjärrstyrning
Kör din lastbil från utsidan av hytten.

Tandemaxellyft
Perfekt när du kör tung last ena vägen och tom last andra vägen.

Mer last på vägen
Våra chassier kan beställas med olika komponenter och fjädringar anpassade efter dina behov. Vår luftfjädring gör det till exempel möjligt att kombinera massiv lastkapacitet, perfekt manövrerbarhet och körkomfort. De luftfjädrade framaxlarna kan belastas med upp till 10 ton var. De minskade vibrationerna kan öka din produktivitet, förbättra din arbetsmiljö och öka livslängden på komponenterna i din lastbil.

Bekväma hytter
Alla våra hytter har hög komfort, låga ljudnivåer och generöst med utrymme. Alltid för din säkerhet. Hyttinteriör för  Volvo FMXVolvo FHVolvo FMVolvo FE eller Volvo FL.

Sikten
Utmärkt sikt med generösa fönsterytor och väldesignade speglar. Lägg till upp till åtta kameror för ännu fler vyer.

Påbyggarvänligt chassikoncept
Volvo Lastvagnars chassikoncept innebär att du kan få ramar och axelinstallationer precis som du vill ha dem direkt från fabrik. Din återförsäljare hjälper dig att skräddarsy din lastbil.

Enkel påbyggnadsprocess
Vi gör det enkelt för påbyggare att skräddarsy en lastbil för din verksamhet. Volvos påbyggaranvisningar innehåller tydliga instruktioner.

Skydda din tillgänglighet med ett Volvo Guldavtal
Det bästa sättet att säkra din tillgänglighet är att teckna ett Volvo Guldavtal som omfattar allt förebyggande underhåll och alla reparationer av lastbilen till en fast månadskostnad. Lastbilen kommunicerar dessutom med verkstaden för att se till att dina verkstadsbesök blir så effektiva som möjligt.

Referenskund

Lastbilen känns väldigt stabil, även när den är tungt lastad. Och I-Shiften är mycket precis. Jag tycker att det är en jättebra lastbil.

Bygg din framtid

Prata med din lokala Volvoåterförsäljare för att hitta den bästa lösningen för ditt bygg- och anläggningstransportföretag.