Maximera tillgängligheten med välskötta däck

Med Volvos däckkoncept får du ut mesta möjliga av dina däck och maximerar tiden ute på vägarna. Med hjälp av avancerad realtidsövervakning kan du förutse och undvika däckrelaterade incidenter. Tack vare den innovativa serviceproceduren håller sig både lastbilen och däcken i mycket bra skick och stilleståndstiden på verkstaden blir minimal. Och sist men inte minst visar den vägen till optimal däckekonomi.

Däckövervakning i realtid

Utnyttja dagens uppkopplade teknik och håll ett vakande öga på alla däck, både lastbilens och släpvagnens. Sensorer inuti hjulen övervakar tryck och temperatur dygnet runt och skickar vidare data till både chauffören och kontoret.

Ladda ner faktablad om "Däckövervakning i realtid" (PDF, 1.1 MB)

Smidigt serviceflöde

Vi har tagit fram ett fullservicekoncept som omfattar en komplett hälsokontroll för lastbilen och däcken i en enda snabb och smidig procedur. Och du får inte bara underhåll av högsta kvalitet – det går dessutom snabbare i verkstaden och antalet besök minskar.

7-sekunders mönsterdjupsskanning

Med hjälp av unik, laserbaserad teknik kan vi läsa av det exakta mönsterdjupet för samtliga däck på nolltid. Fyra däck skannas på endast sju sekunder och mätresultatet har imponerande precision – en tiondels millimeter.

Däckassistans

Rätt däck för din körning

Vi hjälper dig att välja däck som optimerar däckekonomin och minimerar bränsleförbrukningen, baserat på den specifika lastbilen och verksamheten. Vi kan också hjälpa dig att spara tid och utrymme genom att förvara dina däck under sommaren respektive vintern.

Spara tid, däck och pengar

Serviceprocedur

Tidsbesparande underhåll

När allt underhåll kan utföras på ett och samma ställe sparar du dyrbar tid och minskar antalet verkstadsbesök. Det gör även vår effektiva och toppmoderna serviceprocedur.

Lastbilsservice

En lastbil i toppskick

Servicen håller högsta klass och är en garanti för en lastbil med maximal prestanda – och valuta för pengarna. Tillgängligheten ökar, liksom tillförlitligheten i hela verksamheten.

Driftsäkerhet

Lägre kostnader för däck och bränsle

Med rätt däck och förebyggande underhåll som exakt hjulinställning kan du maximera både bränsleeffektiviteten och mönsterdjupets livslängd.

Förare

Smidighet och mindre administration

När allt kan fixas på en och samma verkstad räcker det med en kontaktperson och en faktura för att sköta all service och allt underhåll, vilket är både enklare och mer effektivt.

Optimerad tillgänglighet

Mindre risk för obehagliga överraskningar

Med vårt förebyggande underhåll kan du dessutom ligga steget före och åtgärda risker innan de utvecklas till problem. Det minimerar risken för stilleståndstid, reparationer och oväntade kostnader.

Kostnadskontroll

Bättre kostnadskontroll

Dina driftkostnader blir mer förutsägbara. Du betalar ett fast pris per kilometer och det förebyggande underhållet minimerar risken för oförutsedda reparationer.

Förebyggande underhåll och reparationer enligt serviceplan

Volvo Serviceavtal för däck

Volvo Serviceavtal för däck innehåller allt: trygg däckövervakning i realtid, en effektiv allt-i-ett-serviceprocedur och smidig däckassistans. Allt till ett fast kilometerpris för överskådlig kostnadskontroll och minskad administration.

Ladda ner faktablad(PDF, 0.4 MB)
VT

Ta reda på mer om Volvo Serviceavtal för däck

Däckkonceptet finns på utvalda anläggningar i hela Sverige. Kontakta din närmast Volvoåterförsäljare för mer information.

Hitta närmaste återförsäljare