EN ÄNNU SMARTARE DRIVLINA


När vi byggde din lastbil optimerade vi din I‑Shift-programvara för en viss typ av transportuppdrag. Har dina uppdrag förändrats sedan dess? Eller har du hittat en begagnad lastbil som har just de specifikationer du vill ha, men ingen I‑Shift-programvara?

Inga problem. Vi kan uppgradera din I‑Shift-programvara så att den matchar dina behov. Det ökar din produktivitet, sparar bränsle och minskar slitaget på drivlinan.

Spara bränsle med I-Shift-uppgradering

Fördelarna med specialanpassad programvara

I‑Shift-programvara som är perfekt anpassad till transportuppdraget förbättrar inte bara drivlinans prestanda. Den ökar även din verksamhets lönsamhet.

Du märker snart att det blir lättare att både hålla farten och uppnå bästa möjliga bränsleekonomi. Kort och gott kan du vänta dig högre produktivitet, högre säkerhet och högre komfort.

Enkelt att uppgradera I‑Shift-programvaran

HUR GÖR JAG FÖR ATT UPPGRADERA?

Det enda du behöver göra för att uppgradera din I‑Shift är att besöka en Volvoåterförsäljare. Där uppgraderar vi din I‑Shift-programvara så att den passar dina transportuppdrag. Programvaran matchas med motorns utsläppscertifieringar och versionen på din I‑Shift-hårdvara.

Exempel på fördelar med att uppgradera:

  • Bättre prestanda
  • Lägre bränsleförbrukning
  • Ökad körkomfort
  • Minskat slitage på drivlinekomponenterna

Vilken programvara ska jag välja?


Vilket programvarupaket är bäst för dina transportuppdrag? Här är en översikt över de paket vi erbjuder. Observera att vissa av programvarupaketen för äldre I‑Shift-versioner är kombinerade.

Uppgradering av I-Shift, basprogram

BASIC (TP-BAS)

Det här är standardpaketet för I-Shift. I paketet ingår växellådans grundläggande funktioner för allroundkörning.

Uppgradering av I-Shift, distributionsprogram

DISTRIBUTION (TP-DIST)

Anpassar växellådans funktion till de specifika förhållandena inom distributionssegmentet. I paketet ingår funktioner som förbättrar manövrerbarheten vid start från stillastående, vid snäv manövrering och vid körning i låg hastighet.

Uppgradering av I‑Shift, anläggningsprogram

Anläggning (TP-CON)

Funktioner anpassade för de särskilda förhållandena inom anläggningssegmentet. Utformad för att hantera tuffare vägförhållanden och förbättra manövrerbarheten vid start från stillastående, vid snäv manövrering och vid körning i låg hastighet.

Uppgradering av I-Shift, fjärrtransportprogram

Fjärrtransport (TP-LONG)

Innehåller intelligenta funktioner som minimerar bränsleförbrukningen. Programpaketet är idealiskt för fjärrtransporter där bränsleekonomin har särskilt stor betydelse. I paketet ingår I-Roll-funktionen för vissa I‑Shift-versioner.

Uppgradering av I-Shift, program för tunga transporter

Tung transport (TP-HD)

Optimerar I-Shift för tunga transporter med höga tågvikter (> 85 ton). Oavsett tågvikt kan föraren alltid optimera körbarheten genom att välja eller avaktivera läget för tunga transporter och aktivera fjärrtransportläget. Funktionerna i programpaketet ger även fördelar när lastbilen drar flera släp.

Uppgradering av I-Shift, program för krypväxlar

Krypväxlar

Anpassar funktionen i I-Shift med krypväxlar för specifika behov. I programvarupaketen ingår funktioner som ultralåga krypväxlar och backväxlar med flera hastigheter. Paketen är bara tillgängliga för lastbilar som utrustats med I‑Shift med krypväxlar.

Programvarufunktioner


Vilka funktioner passar ditt transportuppdrag? Här är några av de främsta fördelarna med I‑Shift-programvarupaketen. Om du vill veta mer om alla funktioner och det exakta innehållet i paketen kontaktar du din Volvoverkstad och ber om faktabladen för den aktuella I‑Shift-versionen.

Uppgradering av I-Shift-programvara

UTÖKADE VÄXLINGSFUNKTIONER MED KICKDOWN

Gör det möjligt att justera både den automatiskt valda startväxeln och körväxeln i automatläge genom att aktivera plus/minus-knappen på växelspaken.

Det finns också en funktion som gör det lättare att anpassa hastigheten vid tomgångskörning och krypkörning, till exempel vid bilköer. Även uppväxling är möjlig eftersom motorvarvtalet automatiskt höjs före uppväxling.

Kickdown-funktionen väljer en växel för maximal acceleration genom att ändra växlingsstrategi för maximal fordonsacceleration.

Uppgradering av I-Shift, program för dåliga vägar

UTÖKADE PRESTANDA – DÅLIGA VÄGAR

Tillvalspaketet är särskilt anpassat för de förhållanden som råder inom anläggnings- och timmertransporter.

Prestandaprogrammet P+ innehåller ett flertal funktioner som anpassar växling och växelval för körning på dåliga underlag och kuperade sträckor. Det innehåller även funktioner som underlättar start i svåra situationer.

Funktionen kan utan problem kombineras med programmet för tunga transporter (TP-HD). AVO-ENH-funktionerna är endast aktiverade när HD-läget inte är aktiverat och när Power-läget har valts.

Uppgradering av I-Shift, program med I‑See

I-SEE

I‑See kommer inte bara ihåg backarna du kör i. Programmet känner även till lutningarna i förväg.

Det använder sig nämligen av information från andra lastbilar som kör med I‑See. Informationen sparas i en databas. Så snart en lastbil har kört en rutt har alla andra lastbilar tillgång till informationen om vägens topografi med hjälp av kommunikationsenheten Telematics Gateway. Användningen av I-See kan spara upp till 5 procent bränsle.

Programvarusatserna säljs endast som tillbehörspaket och måste kombineras med I‑Cruise (smart farthållarfunktion).

Uppgradering av I-Shift, program för tunga transporter

REGLERING VID HÖGA TÅGVIKTER

(Endast tillgänglig för vissa motor-/växellådskombinationer.)

Optimerar växelvalet för höga tågvikter (85 ton < tågvikt ≤ 180 ton). Funktionen förbättrar körbarheten och bränsleekonomin i det tunga transportsegmentet.

I HD-läget används 1:ans växel som startväxel och växelvalet anpassas till tyngre tågvikter. TP-HD-funktionen väljer bland annat startväxel efter tågvikt och sparar på så sätt kopplingen.

Hela växlingsregistret utnyttjas och växlingen sker konsekvent vid högre varvtal för att behålla vridmomentet och körkomforten.

Uppgradering av I‑Shift, program med utökade växlingsfunktioner

UTÖKAD VÄXLINGSSTRATEGI

(Full funktionalitet kräver EBS-MED.)

Genom samverkan med EBS (skivbromsar med elektroniskt styrt bromssystem, EBS-STD/EBS-MED) och ECS (elektroniskt styrd fjädring, SUSPL-EC) underlättas både start och manövrering.

Det här bromsläget maximerar VEB/VEB+/retarderbromseffekterna genom att automatiskt välja lämplig växel så att motorn körs på höga varvtal. Funktionen kompenserar för motorbromsen under växling i bromsläge.

Uppgradering av I-Shift, program för kraftuttagsfunktioner

UTÖKADE KRAFTUTTAGSFUNKTIONER

Flera funktioner som underlättar kraftuttagsanvändning. I‑Shifts kraftuttagsfunktioner gör det möjligt att aktivera funktioner som Auto Neutral, Backväxelspärr och Inkoppling av splitlådan.

Uppgradering av I‑Shift, program för smart farthållarfunktion

SMART FARTHÅLLARFUNKTION

Optimerar marschfarten och begränsar tillsatsbromsens effekt när trafikförhållandena tillåter det, till exempel vid lättare nedförsbackar.

Uppgradering av I-Shift, program för I-Roll

I-ROLL

En frihjulsfunktion som sparar bränsle. I-Roll används när varken motoreffekt eller motorbroms krävs, till exempel på plana vägar.

Uppgradering av I‑Shift, program för lågfartsfunktion

LÅGFARTSFUNKTIONER

Fungerar i kombination med EBS och aktiverar automatiskt bromsfunktioner som används vid start och snäv manövrering.

Sök efter en återförsäljare

Kontakta oss

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare för att få tillgång till hela specifikationen och alla detaljer.

Sök efter en återförsäljare