Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Fleet Management

 

Ligg i framkant med våra skräddarsydda uppkopplade tjänster. De använder dina lastbils- och vagnparksdata för att minska pappersarbetet, förbättra informationsflödet och optimera hela din verksamhet.
 

Möjligheterna är oändliga. Det blir lättare att hantera både vagnparken och transporterna. Spara bränsle. Du kan övervaka lastbilarnas skick. Och mycket mer. Dessutom kan du göra detta i Volvo Connect, gränssnittet för dina digitala tjänster. Den dagliga driften blir effektivare och mer lönsam samtidigt som du kan fokusera på det som verkligen är viktigt: att ta hand om dina kunder.

Fördelarna med vagnparkstjänster

  • Förbättra informationsflödet
  • Maximera tillgängligheten
  • Spara bränsle
  • Maximera nyttolast och årlig körsträcka
  • Minska pappersarbetet
  • Du förblir konkurrenskraftig 

Volvo Connect

Oavsett om du kör din egen lastbil eller hanterar en hel vagnpark kan du nu koppla samman affärskritiska delar av din verksamhet på helt nya sätt. Allt på samma ställe, med bara en inloggning och en vy. Volvo Connect är gränssnittet för dina digitala tjänster. Se det som din digitala bas för en lönsammare transportverksamhet.

Tjänster

Tillgångsinformation

Få omedelbar överblick över hela din vagnpark och kontrollera statusen för varje enskild resurs i realtid, med bara ett klick. Funktionerna innefattar en sammanställning av alla lastbils- och släpvagnstillgångar och deras status: information om juridiska inspektioner (om sådan finns), däcktrycksövervakning, aviseringar, varningar och meddelanden för olika händelser samt möjlighet att lägga till funktioner som nedladdning av färdskrivardata.

Volvo Connect-appen

Volvo Connect, ett avancerat verktyg i din hand. Du får tillgång till kraftfulla analysverktyg, tillgångsinformation och förartider. Du kan också hantera flera vagnparker och skicka snabbmeddelanden, allt från en intuitiv och lättanvänd instrumentpanel.

Verkstadshistorik

Verkstadshistoriken gör det snabbt och enkelt att spåra genomförda verkstadsbesök. Du kan söka på datum, kontrakt, återförsäljare, faktura eller garanti för att hitta detaljer om det arbete som utförts och anledningen till besöket.

Loggbok

Minska pappersarbetet och effektivisera ditt arbetsflöde. Med loggboken kan förarna digitalt rapportera alla problem som rör lastbilarna, släpvagnarna och andra tillgångar så att vagnparkschefen omedelbart kan gå igenom och hantera dem. Rapporterna kan visas med de mest brådskande först och förarna kan se om ett problem redan har registrerats, så att det inte rapporteras dubbelt.

Vagnparkskommunikation

Använd de inbyggda funktionerna i Volvo Connect för konversationer mellan användarna, inklusive de förare som använder Volvo Connect-appen. Du kan till och med bifoga platsinformation, bilder och filer i dina snabbmeddelanden.

Data Access

Med Data Access kan du dela information från dina Volvolastbilar med andra vagnparkshanteringssystem. Det ger dig flexibilitet att arbeta effektivt med vagnparkshanteringen oavsett plattform.

KONTAKTA EN ÅTERFÖRSÄLJARE

Din lokala Volvoåterförsäljare finns här för att hjälpa dig – med allt från att hitta rätt delar till att reparera eller serva din lastbil. Ring oss – eller sväng ännu hellre förbi.