Vem är din bästa förare?

Bränsleeffektivitetspoängen visar hur bra förarna och fordonen är på att köra bränslesnålt. De bedöms på en skala från 0 till 100, som visar förarens prestation inom fyra områden: hastighetsanpassning, utnyttjande av motor och växlar, framförhållning och bromsning samt stillastående.

Med Bränsle och Miljö kan förarna ta kontroll över och förbättra sin körteknik när de är ute på vägen. Tjänsten kan hjälpa dem att sänka bränsleförbrukningen med upp till fem procent.

Johan Rundberg

Produktchef, Volvo Lastvagnar

Bränsleeffektivitetsprotokollet håller koll på bränsleförbrukningen på längre sikt

Trender och utbildning

Bränsleeffektivitetspoängen kan användas för att jämföra förarnas prestation på detaljnivå. I kombination med effektiv förarutbildning kan tjänsten användas för att påverka bränsleförbrukningen på sikt.

Få mer information om Volvos förarutbildningar
Utsläppsrapporter: enkla att generera och dela

Skapa tillväxt i verksamheten

Den ökade bränsleeffektiviteten minskar samtidigt verksamhetens miljöpåverkan. Noggrant dokumenterade utsläpp kan även hjälpa dig att skaffa och behålla miljömedvetna kunder. Utsläppsrapporterna är enkla att generera och kan skickas ut automatiskt till kunderna vid behov. Bränsle- och miljörapporter finns för både diesel- och LNG-drivna lastbilar.

Dynafleet Bränsle och miljö.

Förarcoachning

Ge förarna råd om hur de kan förbättra sin körteknik. Under tiden som de är ute på vägen. Funktionen Förarcoachning analyserar förarens körteknik under körningen. Det är en ovärderlig funktion som ger snabb respons och ökar din lönsamhet. 

Fördelar

  • Visar bränsleförbrukning, körsträcka, utsläppsnivåer och mycket annat.
  • Analyserar förarnas enskilda bränsleeffektivitet.
  • Genererar lättlästa rapporter som visar var det går att spara pengar på sikt.
  • Varnar vid betydande förändringar av bränsleförbrukningen och eventuella bränslestölder.
VT

Vill du veta mer?

Våra återförsäljare är experter på Dynafleet. Prata med din lokala Volvoåterförsäljare om du vill veta mer om tjänsten Bränsle och miljö.

Sök efter en återförsäljare