Stefan Larsson

Drivers' Fuel Challenge

Grattis Stefan – Sveriges bränslesnålaste förare!

Den 16 juni, i ett regndränkt Skåne på Sturup Raceway utanför Malmö, gick den svenska finalen av The Drivers’ Fuel Challenge av stapeln. Jakten på Sveriges bränslesnålaste förare avgjordes i ett nervkittlande finalheat. På eftermiddagen stod det klart. Sveriges bränslesnålaste förare 2016 heter Stefan Larsson från Bollnäs och kör för Sandres Åkeri AB. Stefan klarade de fyra kilometrarna på endast 1,27 liter. 

Läs mer om Sverigefinalen >

Här är Sveriges mest bränslesnåla förare!

Vi har äran att presentera listan med Sveriges mest bränslesnåla lastbilsförare. De lyckades med att kvalificera sig till en plats i Sverigefinalen, där inte bara en resa till Formel 1 i Abu Dabi stod på spel, utan också en plats i världsfinalen i Volvos hemstad Göteborg, där vinnaren gör upp om den prestigefyllda titeln ”Världens mest bränslesnåla förare”.

Stellan - Sveriges snålaste förare 2014

Stellan - Sveriges snålaste förare 2014

I Sverigefinalen fick alla finalister chansen att utmana den regerande svenska mästaren, Stellan Carlsson. I världsfinalen 2014 placerade han sig på en hedrande sjätteplats.

”Det var mer tävling än man trodde, det var ju ingen lek”. Se filmen där Stellan berättar om minnena från Drivers’ Fuel Challenge 2014.

En tävling i bränsleffektivitet

En tävling i bränsleffektivitet