Tävlingen för världens skickligaste förare

Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Vår mest krävande tävling någonsin. Här handlar allt om föraren. Och den viktiga roll föraren har när det gäller säkerhet, bränsleeffektivitet och produktivitet. I år räknar vi med att över 12 000 förare från 44 marknader runtom i världen deltar. Vartannat år samlas världens skickligaste lastbilsförare – utvalda genom nationella tävlingar eller nomineringar. Vinnaren från varje marknad får sedan delta i den spännande världsfinalen.

I Sverigefinalen på Anderstorp Raceway utmanas tidigare mästarna – Bert, Stellan och Tommy – av andra proffsiga förare som har blivit noggrant handplockade. Vinnaren kvalificerar sig till den prestigefyllda världsfinalen på Volvo Trucks Experience Center i Göteborg den 12-14 september.

Sveriges mästare utmanas i Sverigefinalen

De kör lastbil med kirurgisk precision. De är (bränsle)snåla som Joakim von Anka. De har lika bra koll över trafiksituationen som en örn har på sitt byte. Kort sagt – de är Sveriges skickligaste förare.

Bert ”Knatte” Johansson

Guldmedaljör 2010

Bert ”Knatte” Johansson

Knatte Johansson från Sommen blev svensk mästare i bränslesnål körning 2010. Knatte kör timmer med en Volvo FH16 i de östgötska skogarna, något som kräver både exceptionell hand-öga koordination och ett utvecklat sinne för sparsam körning.  

Stellan Carlsson

Guldmedaljör 2014

Stellan Carlsson

Egenföretagaren Stellan Carlsson från Karlstad kör vanligtvis en Volvo FM tipp- och kranbil. Han korades till Sveriges bränslesnålaste förare 2014. Stellans knep för att köra så bränsleeffektivt som möjligt är att alltid lyssna på hur motorn låter. 

Tommy Jernberg

Silvermedaljör 2016

Tommy Jernberg

Den tävlingsinriktade Sandvikenbon och timmerbilsföraren Tommy Jernberg kom tvåa i Drivers' Fuel Challenge 2016. De smala skogsvägarna har finslipat Tommys körskicklighet till det yttersta. 

Martina "Sockerprinsessan" Nilsson

Wild Card 2018

Martina "Sockerprinsessan" Nilsson

Lastbilsentusiasten Martina, som kör socker mellan Örtofta och Malmö, tycker det är Rock'n'roll att tjäna pengar på att köra bil. Varje morgon vaknar hon med en längtan att komma ut på vägen. Med båda föräldrarna inom transportbranschen har hon rattandet i blodet. En stark utmanare i Driver Challenge.

Lastbilsrace, Driver Challenge

Världsfinalen

Världsfinalen i Volvo Trucks Driver Challenge går av stapeln i Göteborg, Volvo Lastvagnars hemstad, den 13–14 september 2018. Här möts de bästa förarna från hela världen och visar upp sina unika kompetenser – i jakten på världsmästartiteln. Detta spännande tvådagarsevent, där skicklighet, precision och underhållning står i centrum, äger rum på Volvo Lastvagnars Experience Center. Deltagarna kan se fram emot många inspirerande aktiviteter, seminarier och – såklart själva höjdpunkten för tävlingen – den officiella prisceremonin där vinnarna i Volvo Trucks Driver Challenge 2018 tillkännages. Evenemanget avslutas med en stor fest.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev