En enkel aktivitet som visar hur man kan förbättra
säkerheten mellan cyklister och lastbilschaufförer.

De flesta olyckor orsakas av den mänskliga faktorn

En livsavgörande skillnad

Säkerhet har varit en av Volvo Lastvagnars ledstjärnor ända sedan start. I forskning och analyser har vi sett att de flesta trafikolyckor beror på den mänskliga faktorn. Därför vill vi göra mer än att utveckla innovativa säkerhetsfunktioner till våra produkter.

Vi strävar efter att göra människor mer medvetna om hur de syns i trafiken

Se och bli sedd

Vi strävar efter att göra människor mer medvetna om hur de syns i trafiken. Kampanjen lyfter fram situationer som visar hur man kan förbättra säkerheten i samspelet mellan cyklister och lastbilschaufförer.

Utbildningsmaterialet är gratis och tillgängligt för alla. Lärare kan till exempel göra övningar med sina elever och chefer kan använda materialet som en företagsaktivitet.

Det finns ett övningskort och en guide som visar hur övningen utförs utomhus

Utbildningsmaterial

Det inspirerande Se och bli sedd-materialet består av en handledning, en Powerpoint-presentation och en guide som visar hur man gör utomhusövningar som involverar en lastbil.

Dela gärna ut en gåva till deltagarna efter aktiviteterna (till exempel reflexvästar) för att öka trafiksäkerheten ytterligare.

Öka medvetenhet om trafiksäkerhet

En chaufför och en cyklist pratar trafiksäkerhet

I trafikerade städer bland fotgängare och cyklister kan olyckor inträffa var som helst och när som helst. Det gäller att vara medveten om farorna. Filmen i utbildningsmaterialet handlar om lastbilschauffören Lukas och mountainbike-cyklisten Martin som delar med sig av erfarenheter och tankar kring trafiksäkerhet.