Tävling gav resultat

Med en flotta på ett par hundra lastbilar innebär varje procents bränslebesparing stora belopp. För att motivera förarna att spara på dieseldropparna ordnade Sandahls Goods & Parcel en tävling som gav 5 % minskad förbrukning.

Johan Ebefors

Förarna är intresserade av bränslebesparingar

"Stämningen på jobbet har höjts och det är mer socialt umgänge. Man diskuterar, triggar och jämför med varandra. Innan pratade man om lastbilen, nu handlar det om Dynafleet och sin bränslebesparing, utrullning och tomgångskörning.

Vi har också sänkt vår hastighet rejält sedan vi började mäta. Det har blivit ett lugnare körsätt med mindre stress. Förarna mår bättre av att köra saktare och har upptäckt att de hinner lika mycket ändå.

Vi har en kille som kör en sträcka mellan Växjö och Värnamo på 10 mil och av dessa rullar han 1,8. Det tycker jag är helt fantastiskt! Och all tomgångskörning är näst intill borta", säger Johan Ebefors.

Vi använder Dynafleet för att få ett bra körsätt på varje förare

Johan Ebefors

VD Sandahls Goods & Parcel

Varje droppe räknas

"Förarna utmanar varandra"

Sandahls använder Volvos Dynafleet för att få koll på bränsleförbrukningen, hitta förbättringsområden och sporra förarna att utveckla sitt körsätt.

"Det spontana intrycket från förarna när det gäller Dynafleet är väldigt positivt. De vill gärna jämföra sitt körsätt med kollegorna, och det är fantastiskt kul att se!"

Tävlingen är avslutad men många förare fortsätter att utmana varandra och nio av tio lyckas bli bättre varje dag. 

"Att jobba aktivt hela tiden, oavsett om du har tävling eller inte, då får du bättre förare i framtiden", avslutar Johan.

Tjänster och produkter som hjälpt Sandahls att spara pengar