Varje droppe räknas – Fuel Advice

Varje droppe räknas

En procent här och en procent där – många bäckar små blir så småningom en å … Det är det som är tanken bakom vår filosofi.

Vi bryter hela tiden ny mark och söker nya sätt att få våra lastbilar att gå längre på mindre bränsle, så att vi kan minska såväl miljöpåverkan som kostnader.

Det är ett långsiktigt åtagande och vi arbetar oförtrutet vidare med att förbättra bränsleeffektiviteten i alla våra produkter och tjänster.

Eftersom varje droppe räknas.

Fuel Advice

Sänk bränsleförbrukningen med Fuel Advice

Fuel Advice är rådgivningstjänsten som aldrig ger upp. När en förare har de kunskaper som krävs för att köra bränslesnålt är kontinuerlig uppföljning nyckeln till framgång.

Fuel Advice hjälper till med just detta. Med regelbundna rapporter och individuella analyser är det lätt att uppnå bra bränsleekonomi, även på lång sikt.

Läs mer om hur Fuel Advice kan hjälpa dig
Dynafleet

Uppnå optimal bränsleeffektivitet

Om du använder Dynafleet i kombination med förarutbildning kan du spara upp till 5 procent bränsle. Dynafleet ger dig uppdaterad information om allt du behöver veta om din vagnpark och förarutbildningen hjälper förarna att köra säkrare, smartare och bränslesnålare.

Dynafleet finns nu som en app för iPhone, vilket gör att du när som helst kan få tillgång till alla vagnparksuppgifter.

Titta närmare på Dynafleet
I-Shift

I-Shift – spara bränsle och få högsta prestanda

I-Shift minskar bränsleförbrukningen med upp till 3 procent jämfört med en manuell växellåda. Det är den mest avancerade lösningen på marknaden.

I-Shift får ut högsta möjliga prestanda ur lastbilen genom att hålla reda på fordonets vikt, vägens lutning, hastigheten och accelerationen.

Se hur du kan spara bränsle med I-Shift
Luftriktarpaket

Skär genom luften med luftriktarpaketet

Luftriktarpaketet kan förbättra din bränsleekonomi med hela 10 procent. Det minskar turbulensen, minimerar luftmotståndet och leder bort vinden från släpvagnen.

Förutom bränslekostnaderna minskar givetvis även koldioxidutsläppen i motsvarande grad.

Se hur du kan spara bränsle med förbättrad aerodynamik.
I-See

I‑See – memorerar vägar och sparar bränsle

Med I-See kan du spara upp till fem procent bränsle direkt när du börjar köra. Systemet memorerar vägarna du kör på och känner också till vägar som du inte har kört på. I-See använder topografiinformationen för att anpassa hastigheten och växlingarna så att högsta möjliga bränsleeffektivitet uppnås.

Titta närmare på de sex stegen i I‑See
Förarutbildning

Förarutbildning

”Det handlar om att köra samma rutt och utföra samma jobb på samma tid – fast effektivare.”

Läs mer om Förarutbildning
Volvo Originalservice

Volvo Originalservice

För att hålla bränsleeffektiviteten hög behövs skickliga förare och stöd av ett kompetent team av tekniker. De kan din lastbil utan och innan och hjälper dig att få ut mesta möjliga av den.

Titta närmare på Volvo Originalservice
3,5 liter milen med 60 ton

3,5 liter milen med 60 ton? Olssons Åkeri vet att det går

För några år sedan bestämde sig Olssons Åkeri för att sänka sina bränslekostnader och det har gett resultat. "Den nya Volvo FH:n går riktigt snålt och genom att också använda Dynafleet och Fuel Advice sparade vi 1,5 miljoner kronor förra året", säger Mathias Olsson som är fjärde generationen i åkeriet.
Sandahls Goods & Parcel

Förarna på Sandahls tävlar i bränslesnål körning

Med en flotta på ett par hundra lastbilar innebär varje procents bränslebesparing stora belopp. För att motivera förarna att spara på dieseldropparna ordnade Sandahls Goods & Parcel en tävling som gav 5 % minskad förbrukning.

Ladda ned

Broschyr om Varje droppe räknas

Broschyr om Varje droppe räknas(PDF, 21.1 MB)