Lastbilar och tjänster

Vi har som mål att skapa lastbilar och tjänster med mindre miljöpåverkan. Och vi gör stora framsteg inom allt från ökad bränsleeffektivitet till forskning på alternativa bränslen.

Material och återvinning 
Omkring en tredjedel av materialet i en ny Volvolastbil kommer från återvunnet material. Och upp till 90 procent kan återvinnas när fordonet nått slutet av sin livslängd.

Energieffektivitet
Sedan 1970-talet har bränsleförbrukningen minskat med 40 procent. Men vi vet att vi kan ännu bättre än så. Därför tänker vi förbättra effektiviteten ytterligare.

Bränslehantering
Våra lastbilar är bränslesnåla. Och med våra smarta bränslehanteringssystem och effektiva förarutbildningar får du ut maximalt av dem.

Lastbilsutsläpp 

Vår Euro 6-motor har halverat partikelutsläppen och minskat kväveoxidutsläppen med nästan 80 procent.

Alternativa bränslen 

Vi var den första lastbilstillverkaren som gjorde noggranna tester på Bio-DME och presenterade en dieselmotor som går på metangas. Idag rullar Volvo FE CNG med 100 % metangas och vi har även biodieselmotorer för Volvo FL och Volvo FE. Samtliga motorer från Volvo Lastvagnar är godkända för 100 % HVO.

Nya gasdrivna Volvo FH LNG minskar direkt koldioxidutsläppen med 20 %*. Och alternativet att köra på biogas innebär att utsläppsminskningen kan uppgå till hela 100 %.

Läs mer om våra hållbara lastbilar och tjänster

Här kan du tanka LNG i Sverige

Ladda ner kartan med tankställen(PDF, 0.1 MB)
Våra hållbara verksamheter

Vår verksamhet

Vi jobbar mot målet att göra vår produktionsprocess helt igenom hållbar. Våra anläggningar i Tuve och Gent är världens första klimatneutrala fordonsfabriker. Måleriet i Umeå har branschens lägsta utsläppsnivåer av lösningsmedel. Och allt fler av våra återförsäljare är också på väg att bli koldioxidneutrala. Men det är inte allt. Det här miljötänkandet sprider sig snabbt över hela världen. Vi vill att det ska prägla en så stor del av våra tillverkningsmetoder, fabriker, transporter och återförsäljare som möjligt.

Läs mer om vår hållbara verksamhet
Sök efter en återförsäljare

Minska ditt miljöavtryck

Miljöavtrycket är en viktig faktor för din verksamhet. Din lokala Volvoåterförsäljare hjälper dig gärna att minska det.

Sök efter en återförsäljare