Interiören i Volvo FMX i Raven

Den är inte svart – den är korpsvart

Vi har tagit fram en snygg svartbrun nyans specifikt för interiören i Volvo FMX. Vi kallar den för Raven (korp). Den är mindre känslig för fläckar och är perfekt för anläggningsarbete.

Instrumentering: alltid nära till hands

Lättavläst information

I instrumenteringen har vi samlat all viktig information – tydlig och lättillgänglig. Mindre använda reglage är placerade längre bort. Närmast ratten sitter extra flexibla reglage, vars funktion föraren själv får bestämma.

Instrumenteringen

Funktioner nära till hands

Vi har flyttat reglagen till många av funktionerna från spakarna till reglage på ratten. Här är de logiskt grupperade utifrån sin funktion och det är lätt att hitta rätt.

Gott om förvaringsutrymme

Gott om plats för dina prylar

Den rymliga fronten, underbädden och de bakre och utvändiga förvaringsfacken kan skräddarsys exakt efter dina behov. Ett eldrivet torkskåp kan monteras på överbädden eller hyttväggen. Här kan du snabbt och lätt torka kläder, handdukar och skor.

Det finns dessutom många fack för att hålla ordning på till exempel viktiga papper. Det inbyggda förvaringsutrymmet (”fågelbadet”) på instrumentbrädan är perfekt för småsaker, som pennor och telefonen. Här finns dessutom en USB-anslutning och en utdragbar flaskhållare.

En ergonomiskt utformad ratt

En förstklassig ratt

Den nya ratten är lätt att justera och ger dig mer utrymme för benen. Ratten är ergonomiskt utformad och har flera olika grepp – för maximal komfort hela dagen. För lite extra lyxkänsla kan du dessutom välja till en läderklädd ratt.

Den nya förarstolen

En stol utöver det vanliga

Den nya förarstolen ger bättre stöd, räckvidd och benutrymme och kan justeras 20 cm framåt och bakåt och 10 cm i höjdled. Den nya dynan gör den bekvämare än någonsin och du kan välja mellan fyra olika klädslar.

En rymlig underbädd

Sov smart

Givetvis ska du sova lika bra i hytten som hemma i din säng. Den nedre bädden är 70 cm bred med botten av 16 cm pocketfjädrar och tre valmöjligheter när det gäller fasthet. Dessutom kan du styra innerbelysning, väckarklocka, parkeringsvärmare, ljudsystem, fönster och lås utan att ens stiga upp ur sängen.

360°-vy över interiören

Nedan visas en interaktiv översikt över hyttinteriören. Klicka på textrutorna för att läsa mer. Välj helskärmsvisning för en ännu bättre upplevelse. De funktioner som beskrivs är generella och kan skilja sig åt från dem som finns i din lastbil.

VT

Slå dig ned och känn dig som hemma

Kolla in hytten till Volvo FMX hos din lokala Volvoåterförsäljare. De visar dig gärna runt.

Sök efter en återförsäljare