Volvo-FL – Hjälper till att skydda alla trafikanter

Volvos säkerhetshytt

Volvo FL-hytten är byggd för att skydda dig. Och andra trafikanter och fotgängare. Den har självklart genomgått samtliga av Volvos kollisions- och barriärkrockprov. Den omdesignade stolen är väl förankrad i golvet och har förstärkts. Säkerhetsbältena har integrerats i stolarna och nackstöden ger ett förstklassigt krockskydd. De främre och bakre underkörningsskydden förhindrar dessutom att mindre fordon hamnar under lastbilen vid en kollision.

Volvos säkerhetshytt
Volvos elektroniska stabiliseringssystem

Elektroniskt stabiliseringssystem (ESP)

ESP ökar säkerheten och riktningsstabiliteten vid svåra körförhållanden och förhindrar att fordonet välter. Eftersom systemet är standard i Volvo FL kan du räkna med både bättre körprestanda och ökad säkerhet från första dagen.

Video som visar fördelarna med körfältsassistansen

Körfältsassistans

Fordon som glider ur sitt körfält är en vanlig orsak till allvarliga olyckor. Alltför vanlig, tycker vi. Körfältsassistansen registrerar vägmarkeringarna med en kamera och varnar dig om du råkar korsa dem.

Volvo-FL – se mer och bli sedd

Bättre synlighet – Bättre sikt – bättre säkerhet

Smart utformade speglar som minimerar döda vinklar och främre LED-varselljus som gör livet ute på vägarna lite ljusare. Det är goda nyheter både för dig och de cyklister och fotgängare som rör sig inne i staden.

VT

Satsa på säkerheten

Din lokala Volvoåterförsäljare berättar gärna mer om de avancerade säkerhetsfunktionerna hos Volvo FL.

Sök efter en återförsäljare