Tre kraftutföranden, för flera olika körförhållanden

En skönhet på ytan – ett monster under huven

Det är den suveräna D16K-motorn som utmärker Volvo FH16 från de andra lastbilarna i FH-serien. Den finns i tre utföranden på 550, 650 och 750 hk, med upp till 3 500 Nm vridmoment. Och alla de nya Volvomotorerna är Euro 6-godkända.

Ta en närmare titt på våra motorer
Designupplevelsen i Volvo FH16

En tydligare design

Alla lastbilar i FH-serien har samma attityd, linjer och aerodynamiska profil. På Volvo FH16 har den utvändiga designen förfinats ytterligare och är ännu exklusivare.

1. Bakruta
Formen och toningen på bakrutan förstärker hyttens sportiga intryck.

2. Den nya svarta
Den nya FH16-färgen är mörk. Mycket mörk. Men under ytan döljer sig en fascinerande färgton. Vi kallar den Mystic Fjord. Du måste se den med egna ögon.

3. Med känsla för detaljer
Små detaljer gör hela skillnaden, till exempel i form av frontsteg, kylargrill, dörrhandtag och Volvos järnmärke i matt krom.

4. Den stora grillen
Den distinkta, mörkt silverfärgade grillen gör ett starkt intryck ute på vägarna. Speglarna och solskyddet har samma distinkta utseende.

Hyttinteriören

En ny dimension av komfort

Den exklusiva designupplevelsen fortsätter inne i FH16-hytten.

Unik stoldesign
Den distinkta förarstolen har en egen form och en specialklädsel som ger hyttinteriören en exklusiv känsla. Klädseln finns i läder och läder/textil. Stoldesignen och materialvalen är unika för Volvo FH16.

Ratt i läder
Ratten är klädd med mörkt Raven-läder med kontrastsömmar som matchar den övriga inredningen. Den gör körupplevelsen behagligare. Och erbjuds bara till Volvo FH16.

Högsta kvalitet
Interiören består av unika dörrpaneler, väggpaneler, kromade detaljer, gardiner, sängklädsel och extra belysning i dörren. Tillsammans skapar de en lyxig känsla i hytten.

Volvo Nyckelfärdig - timmer

Volvo Nyckelfärdig - timmer

Nu kan du få en nyckelfärdig Volvolastbil. Den är redan specad för dina transportuppdrag. För dig blir den lätt att köpa och lätt att äga – och lätt för dig att växa med uppdragen.

Läs mer

FH-serien

Volvo FH16 är den kraftfullaste lastbilen i FH-serien. Men du får mycket mer än bara ren råstyrka. Du får 100 % tillgänglighet, ökad produktivitet och överlägsen bränsleeffektivitet.

Utforska de viktigaste kännetecknen för Volvo FH >

Sök efter en återförsäljare

Testa själv

Om vi har lyckats väcka ditt intresse kan du söka efter en återförsäljare för att ta reda på var du kan se en med egna ögon. Din lokala återförsäljare visar dig gärna runt.

Sök efter en återförsäljare