Justerbar ratt med tiltfunktion

Volvo Dynamic Steering

Styrning. Kurvtagning. Ständiga justeringar. Rörelserna är ganska små, men repetitiva, och har därför stor effekt på kroppen. Nacke, rygg och axlar tar mest stryk. Eller tog. Med Volvo Dynamic Steering styr du med ett finger – och minskar de kroppsliga anspänningarna med upp till 85 procent.

Volvo Dynamic Steering
I-Shift-växelväljaren

I-Shift

Enkel, tillförlitlig och supereffektiv – I‑Shift har förvandlat lastbilsindustrin. Ingen trög kopplingspedal och ingen växelspak att brottas med – och ändå sker växlingen med perfekt timing varje gång. Samtidigt sparar du upp till 5 procent bränsle.

Växla upp till I‑Shift
I-Shift Dual Clutch från motorsidan sett

I-Shift Dual Clutch

I‑Shift Dual Clutch, med inspiration från racingvärldens växellådor, tar växlingen till en helt ny nivå. Nästa växel väljs i förväg redan innan den ska läggas i. Den konstanta kraftöverföringen innebär att du kan accelerera snabbt och bibehålla hastigheten i kuperad terräng, vilket påverkar produktiviteten positivt.

Utforska I-Shift Dual Clutch
Fjärrkontrollen

Förarvänlig lastning

Tack vare den elektroniskt styrda luftfjädringen går lastningen snabbare, enklare och säkrare. Systemet kommer ihåg höjden på olika lastkajer. Det håller chassiet stadigt. Och lastbilen i perfekt balans. Dessutom ingår en fjärrkontroll (som du kan använda med handskar på). Du kan därmed sköta allt inifrån hytten eller röra dig fritt kring lastbilen.

My Truck

My Truck

Med appen My Truck får du fjärråtkomst till din Volvolastbil. Du kan kontrollera instrumentpanelen, reglera temperaturen i hytten samt hålla koll på dörrlås och alarm – oavsett var du är. Om du frågar oss, så finns det inget enklare sätt att förenkla sin vardag.

Läs mer om My Truck
Volvo FH Globetrotter-hytt, orientalisk stil

Perfekt miljö för både arbete och vila

Den nya hytten är högre och en hel kubikmeter större. Och innehåller en uppsjö av nya tekniker, till exempel I‑Park Cool, som gör din lediga tid lika lugn och skön som din arbetstid.

Förarutrymme i Volvo FH

Dynafleet – maximera produktiviteten

Platser, laster och nivåer. Förartider. Utsläppsrapporter. Bränsleförbrukning. Dynafleet ger dig tillgång till realtidsuppdaterad information om alla dina lastbilar. Det hjälper dig att maximera produktiviteten och fatta lönsamma beslut.

Närbild på Volvo FH-motor

Imponerande dragkraft

D16 är tungviktsmästaren för fjärrtransporter. 750 hästkrafter. 3 550 Nm vridmoment. Och 90 procent av momentet överförs på ett ögonblick. Motorn trivs som bäst när den kör tunga transporter i kuperad topografi. Om det är effekten som gör dig produktiv kommer även du att bli väldigt nöjd.

Sök efter en återförsäljare

Öka produktiviteten

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare. De hjälper dig att få ut maximalt av varje mil.

Sök efter en återförsäljare