Oöverträffad manövrerbarhet

Ny konstruktion. Ny styrteknik. Och banbrytande chassifunktioner. När vi byggde Volvo FH förbättrade vi inte bara köregenskaperna. Vi revolutionerade dem.

När du kan köra med perfekt kontroll och mindre påfrestningar blir du genast effektivare. Och samtidigt en säkrare förare. Så spänn fast dig och luta dig tillbaka – och njut av den sportiga känslan.

Det riktiga beviset på lastbilens köregenskaper kommer när du möter en annan lastbil i en kurva i 80 km/h. Med Volvo FH är det inga problem.

Stefan Axelsson

Ansvarig för köregenskaper och manövrering, Volvo Lastvagnar

Individuell framhjulsupphängning i kombination med Volvo Dynamic Steering ger dig stabilitet, kontroll och manövrerbarhet utöver det vanliga

Världsnyheter

Två tekniker. Två milstolpar i lastbilsindustrin. Individuell framhjulsupphängning och Volvo Dynamic Steering ger dig stabilitet och kontroll oavsett hastighet. Och styrningen klarar du av med ett finger. Räkna med en helt ny upplevelse av att köra tung lastbil.

Individuell framhjulsupphängning
Förbättrade fjädringssystem och stötdämpare ger en mjuk och behaglig körning

Allt har optimerats

För köregenskaperna kan små förändringar ge stora vinster. Vi har valt en kraftigare fjädring och samtidigt flyttat på den. Stötdämparna har fått en ny vinkel som leder bort kraften från chassiet. Totalt sett har vi förbättrat dämpningen med 100 procent. Och du får en stabilare och säkrare körupplevelse ute på vägarna.

Utforska våra andra chassiförbättringar
Sök efter en återförsäljare

Nöj dig inte med att tro på vad vi säger

Besök din lokala Volvoåterförsäljare och upplev manövrerbarheten själv.

Sök efter en återförsäljare