Lastbilen vet hur de kommande backarna ser ut och meddelar motorn och I‑Shift-växellådan hur rörelseenergin kan utnyttjas på bästa sätt för att minimera bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Anders Eriksson

I‑See-utvecklare, Volvo Lastvagnar

Video om hur I-See fungerar

Spara mer med I‑See

Se hur mycket I‑See kan spara dig.

Så fungerar det

När du närmar dig en backe hämtar lastbilen automatiskt information om vägens topografi från en delad databas. Informationen används sedan i sex olika steg för att utnyttja lastbilens egen rörelseenergi maximalt och minska bränsleförbrukningen med upp till fem procent.

Skickliga förare jobbar redan på det sättet. Men om du kör en lastbil i åtta timmar är du nog inte på hugget precis hela tiden. Låter du I-See ta hand om backarna kan du i stället koppla av och fokusera på andra delar av körningen.

 I‑See-systemet är anslutet till molnet

Du är ansluten till molnet

När du kör använder I‑See GPRS/3G-teknik för att ladda ned data om de kommande backarna. Om lastbilen kommer till en backe som ännu inte finns i databasen (eller i I‑Sees arbetsminne) sparas informationen om backen automatiskt i I‑See-databasen så att den blir tillgänglig för andra I‑See-användare. Den delade databasen gör det möjligt att spara maximalt med bränsle även om du inte kört den aktuella rutten tidigare.

Sök efter en återförsäljare

Vill du veta hur du kan spara mer med I-See?

Kontakta din lokala återförsäljare så visar de dig alla våra bränslebesparande funktioner och tjänster.

Sök efter en återförsäljare